EPA-EFE/Shawn Thew

Kompanija Jutjub je saopštila da će početi da uklanja video snimke na kojima predsednik SAD Donald Tramp “lažno optužuje da je na ishod predsedničkih izbora uticala izborna prevara”, preneo je Rojters.

Ova odluka se odnosi na sadržaj koji je postavljen na Jutjubu od srede, dan nakon što su američke države potvrdile rezultate predsedničkih izbora.

Iz Jutjuba kažu da će početi da sprovode zakon u skladu sa “istorijskim pristupom koji se ima prema predsedničkim izborima”.

Onlajn platforme su pod pritiskom da uklone dezinformacije o izborima sa svojih sajtova.

Jutjub, koji je u vlasništvu Gugl Alfabeta, je viđen u svetu kao neko ko se nije previše mešao u priču o izbornim prevarama, u odnosu na Fejsbuk i Tviter, koji su odmah označavali Trampove komentare kao diskutabilnim, čim ih je objavljivao.

Posle novembarskih izbora, Rojters je idenetifikovao nekoliko Jutjub kanala koji su zarađivali novac od reklama i članstva u udruženjima koja su samo pojačavale optužbe o izbornoj prevari.

Jutjub je rekao da je od septembra obrisao više od 8.000 kanala i više hiljada “obmanjujućih video snimaka” koji su kršili pravila Jutjuba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here