Foto: Tanjug/AP
Dušan Vlahović

Italijanski klub Juventus je odlučan u nameri da sledeće sezone vrati šampionski pehar Serije A u svoje vitrine, a u Dušanu Vlahoviću i Manuelu Lokateliju vide deliće koji su im potrebni kako bi dovršili svoju slagalicu.

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović je zadivio fudbalsku javnost tokom protekle sezone, nosio je Fiorentinu na svojim plećima i postigao je 21 pogodak tokom čitave sezone u Seriji A. Izuzev toga, uspeo je da obori i neke od rekorda koje je u tom klubu postavio legendarni Gabrijel Batistuta.

Odlične igre su ga preporučile mnogim klubovima, a najuporniji je Juventus, koji upravo u njemu vidi dodatak napadu koji bi popravio efikasnost, dok bi u najgorem slučaju, mogao da zameni Kristijana Ronalda koji je nekoliko puta rekao da bi mogao da ode iz Torina.

Pored Juventusa, Liverpul je još jedna ekipa kojoj je interesantan ovaj igrač, ali prema najnovijim izveštajima skauta ovog kluba, Vlahović je ogroman rizik u trenutnoj situaciji, pošto Fiorentina ne želi da čuje za cenu koja je ispod 30 miliona evra.

Pored ovog napadača, “Staroj dami” je za oko zapao i Manuel Lokateli, jedan od najboljih igrača Italije na Evropskom prvenstvu koje je i dalje u toku.

Lokateli je svoje prve fudbalske napravio u Atalanti, okušao se i u Milanu gde i nije uspeo da se pronađe u potpunosti, odigrao je preko 50 utakmica, a postigao je tek dva pogotka.

Kada je stigao u Sasuolo doživeo je “fudbalsko prosvetljenje” i postao je jedan od glavnih igrača u ovoj ekipi, a kao kruna na njegov rad i igre u zeleno-crnom dresu, došao je i poziv Roberta Manćinija za Evropsko prvenstvo.

Na Euru je do sada odigrao dve utakmice i postigao je dva gola, što je odmah alarmiralo jedan od najvećih klubova u Italiji da reaguje.

Samo je pitanje, koliko će Sasuolo tražiti novca za svog fudbalera i da li će Juventus biti spreman da izdvoji poveću sumu novca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here