Južni tok donosi posao srpskim građevinarima

0

Najvažniji investicioni projekat u Srbiji koji građevinarima donosi posao vredan oko pola milijardi evra
 

On je ocenio da će to značajno uticati na jačanje građevinarstva i povećanje bruto domaćeg proizvoda Srbije, dodajući da je izgradnja "Južnog toka" evropski projekat s obzirom da samo Srbija i Rusija nisu članice EU od ukupno osam zemalja koje učestvuju u njemu.

 

"Srbija očekuje da će se Rusija i Evropska komisija dogovoriti o nastavku realizacije tog projekta, kao i da će Srbija svakako biti deo tog rešenja", rekao je Antić na Regionalnoj investicionoj konferenciji nedeljnika "NIN" u Aranđelovcu.

 

On je ocenio da je reč o veoma značajnom projektu i za energetsku stabilnost Srbije u narednom periodu, prenose beogradski mediji.

 

"Postoji mnogo modaliteta da `Gasprom` i Evropska komisija nađu zajednički jezik i postignu rešenje", rekao je Antić, dodajući da će Srbija u međuvremenu da radi na eksproprijaciji zemljišta potrebnog za taj projekat i pripremi dozvole za radove.

On je napomenuo da će od poslovne politike "Gasproma" zavisiti da li će biti spreman da uloži sredstva za početak radova u Srbiji, imajući u vidu razvoj situacije sa Bugarskom i ostalim članicama EU.

 

Antić je ponovio da će ruska strana kompletno finansirati radove na gradnji tog gasovoda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here