Tanjug
Miloš Biković na premijeri filma "Južni vetar 2: Ubrzanje"

Film „Južni vetar UBRZANJE”nastavalja da duva neverovatnom brzinom. Za manje od dve nedelje prikazivanja, film je prestigao sve rekorde sa čak 400.000 gledalaca.

Tim povodom, večeras u Kulturnom centru u Novom Pazaru ekipa filma zajedno sa distributerskom kućom Taramount film proglasiće srećnog dobitnika vredne nagrade koji će pritom imati mogućnost da se pojavi i u seriji Južni vetar čije snimanje počinje na proleće zajedno sa Milošem Bikovićem, Miodragom Radonjićem, Jovanom Stojiljković, Predragom Mikijem Manojlovićem u glavnim ulogama.

Istovremeno, euforija se širi i regionom gde su tokom prethodne nedelje postignuti do sada nedostižni rezultati od ukupno 93.145 gledalaca u prvom vikendu prikazivanja.

Naime, „Južni vetar UBRZANJE “je u distribuciji Blitz Film & Video u Hrvatskoj pogledalo 46.263 gledalaca u prvom vikendu prikazivanja čime je postao najbolje otvaranje domaćeg i regionalnog filma svih vremena u Hrvatskoj.

U Bosni i Hercegovini Blitz Film & Video je u distribuciji napravio istorijske rezultate te je ‘Ubrzanje’ u prvom vikendu pogledalo fantastičnih 38.805 gledalaca što je najbolje ostvaranje filma svih vremena u toj zemlji! Slovenija je takodje zabeležila veliki rekord sa 8.017 gledalaca što je najbolje otvaranje regionalnog filma svih vremena!

Ovim rezultatima, film u produkciji Miloša Avramovića, Miloša Biković, Tatjane Žeželj Gojković i Miodraga Radonjića u partnerstvu sa Telekom Srbija uz podršku Ministarstva Kulture i Filmskog Centra Srbije prestigao je globalne blokbastere poput nastavka megapopularne franšize ‘Nije vreme za umiranje’, ‘Paklene ulice 9’, ‘Venom 2’ kao i velikih domaćih hitova koji su prikazivani u 2021. godini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here