Godinu dana nakon neverovatnog uspeha, “Južni vetar” ponovo počinje da duva! Dobitnička ekipa predvođena rediteljem Milošem Avramovićem ponovo se okupila i počela da radi na snimanju nastavka filma, koji je prošle godine videlo više od milion ljudi i koji je, posle mnogo godina, vratio gledaoce bioskopu, kao i igrane televizijske serije “Južni vetar”.

Na različitim lokacijama u Srbiji započelo je snimanje filma “Južni vetar 2”, ali i TV serijala koji realizuju Radio-televizija Srbije i produkcijska kuća Režim. Za sve one koji su zavoleli lik Petra Maraša, koga tumači Miloš Biković film i serija biće potpuno novi izazov. On ističe da se oko ove akcione sage okupila uigrana ekipa.

– Svesni smo da je “Južni vetar” napravio kvalitativni pomak, i sada moramo da nadmašimo taj standard, i režijom, i produkcijom, i glumački. Snimamo već nekoliko nedelja i veoma smo zadovoljni dobijenim materijalom. Napredovali smo u produkcijskom, rediteljskom i glumačkom pogledu. Snimali smo neke scene u Zabeli i mislim da bi svako trebalo da ode tamo, naročito klinci koji su skloni kriminogenom ponašanju i delinkveniciji, da vide kako sve to izgleda iznutra pre nego što bude kasno. Ambijent koji tamo vlada bi sigurno uticao na njihovu psihu i siguran sam da bi razmislili pre nego što bi počinili neko krivično delo – rekao je Miloš Biković.

Scenaristi Miloš Avramović i Petar Mihajlović doneće nam u 2020. godine, neočekivane zaplete, ljubavi i anegdote, a glumačku ekipu će opet predvoditi Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić, Jovana Stojiljković, ali i veliki broj novih likova koje ćemo tek upoznati. Avramović je otkrio da se film “Južni vetar2 ” i serija od 14 epizoda, snimaju na različitim lokacijama kod nas, u Crnoj Gori i Italiji.

– Želimo da seriju podignemo na viši nivo u odnosu na prvi deo filma. Prvi put imaćemo priliku da u istoj godini gledamo dva potpuno različita projekta, koji će vezivati zajednička linija priče.
Glavnu žensku ulogu tumači Jovana Stojiljković, čija će Sofija u nastavku biti mama, jer su Maraš i ona dobili su sina.

Bioskopski fenomen

Snimanje filma i serije trajaće do kraja 2019. godine, a naredne godine nas očekuje velika premijera filma u Beogradu, kao i 14 premijernih epizoda TV serijala koji će biti emitovan ekskluzivno na RTS. Urednik televizijske serije je Marko Novaković. Vremenski tok ove priče izgleda ovako: posle filma “Južni vetar”, gledaćemo seriju koja se na njega direktno nastavlja, a nakon serije drugi deo filma, koji se radnjom nadovezuje na dešavanja iz serije.
Film “Južni vetar” postao je svojevrsni bioskopski fenomen. Razlog tome je akciona radnja, koja je na razini mnogih svetskih ostvarenja, te odlična glumačka postava. Da podsetimo, Petar Maraš pripada auto mafiji koju vodi njegov mentor Car (Dragan Bjelogrlić). Unosan je to biznis, zahvaljujući njemu kupio je stan u koji se uselio sa svojom devojkom Sofijom (Jovana Stojiljković), ali on to ne radi da bi se obogatio, nego zato što obožava automobile. Vrhunski je vozač i zapravo je ispunio svoj dečački san jer je kao klinac skupljao autiće.

Humanitarna fondacija

Pored rada na nastavku ove neverovatne akcione sage, produkcijska kuća Režim paralelno pokreće i humanitarnu fondaciju pod nazivom čuvaj osmeh”. Svesni velikog javnog prisustva koje privlači projekat Južni vetar”, autorska i glumačka ekipa će tokom ovog projekta, zajedno sa sponzorima i partnerima, prikupljati novac za obnovu i pomoć Klinici za dečiju onkologiju u Beogradu.

– Deo prihoda od filma biće namenjen obnovi i pomoći dečje onkologije – rekli su autori.
– Interesovanje koje je film izazvao je ogromno, a naša je dužnost da kroz kulturu i umetnost prožimamo i opšte korisna pitanja – rekla je Jovana Stojiljković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here