Youtube/Grand Magazin Tv Grand
NEPRIMERENI POSTOVI: Goran Doljančević

Primer mladog influensera iz Beograda koji traži od pratilaca pare da kupi stan, novinar Goran Doljančević vidi samo kao jedan od onih događanja u virtuelnom svetu, zbog kojih bi roditelji morali da prate šta njihovo dete radi.

Taj primer nije, kako kaže za “Vesti”, i najgori na društvenim mrežama i zato je važno da neko od starijih u porodici bude konstantno upućen šta im dete gleda na svim društvenim mrežama, bilo putem računara ili mobilnog telefona.

– Uz to roditelji treba da se informišu, da gledaju televiziju i čitaju novine kako bi bili upućeni šta se sve radi u virtuelnom svetu, ali i da saznaju za eventualne prevare kojima se razni služe na društvenim mrežama – savetuje ovaj novinar.

Poziv influensera koji sebe naziva Bogdan da mu se pomogne uplatama novca da kupi sopstvenu nekretninu, kako tumači Doljančević, pokazuje da je “svakom njegova muka najteža”.

– Neko na društvenim mrežama traži novac za zdravlje, neko za stan, ali ima i mnogo gorih stvari koje, na primer, oni popularniji na mrežama traže i dobijaju – priča ovaj poslenik javne reči.

Nije dobro, kako ističe, što deca prateći takve osobe, počinju da razmišljaju na isti način.

– Evo ovaj traži stan, ovaj kola, pa onda ću i ja da tražim nešto – pojašnjava nam najčešći kliše razmišljanja u koji upadaju tinejdžeri.

Tik-tok je najmlađa među društvenim mrežama, a ovaj novinar kaže da je naročito popularna među mladima, a nosi jednu opasnost.

– Niko ne kontroliše sadržaje koje tiktokeri tamo postavljaju. Kači ko šta hoće, ima i neprimerenih postavki, a dostupne su deci. Tim pre ozbiljna kontrola je neophodna – upozorio je Doljančević i pozvao roditelje da oni budu ti koji će kontrolisati šta dete prati i gleda.

Sutra – Internet pun zamki za najmlađe (5): Više pratilaca, veća zarada