EPA/Antonio Bat

Portparol slovenačke vlade za koronavirus Jelko Kacin je situaciju u Hrvatskoj danas ocenio dramatičnom i ponovio da veruje da je u pitanju treći talas epidemije.

Kacin je rekao da će slovenačka vlada sutra odrediti rok za povratak svojih državljana iz Hrvatske kako bi izbegli obavezujući karantin.

– Vreme koje će im dati vlada da se vrate biće do kraja ove nedelje, a možda i nešto više, što zavisi od broja zaraženih u Hrvatskoj – kazao je Kacin.

Istakao je da je u Hrvatskoj, s obzirom na današnji opet rekordni broj novih zaraza “dramatično” i da je “sve manje manevarskog prostora”, prenela je Hina.

– Broj novozaraženih u Hrvatskoj opet se jako povećao, opet se očekuju rekordne brojke – kazao je Kacin.

Podsetio je da je nedavno hrvatskim novinarima, koji su ga na Krku pitali da li će Slovenija staviti Hrvatsku na svoju “crvenu listu” epidemiološki nesigurnih destinacija, kazao da će se na tu listu “Hrvatska staviti sama” ako ne preduzme drastičnije mere za obuzdavanje epidemije.

– Čini se da broj novozaraženih u svim hrvatskim županijama raste i da stoje naše ocene da je u Hrvatskoj pre nekoliko dana počeo novi mnogo jači talas epidemije – kazao je Kacin u razgovoru za Slovenačku Televiziju.

Kako će na to hrvatska vlada da reaguje, to ćemo tek da vidimo, zaključio je Kacin.

1 COMMENT

  1. Dakle, stvarno je dramatično!Ne sečam se, kad se poslednjih godina toliki broj ljudi razboleo i to samo u Hrvatskoj!Dobro, što je barem neko ostao živ!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here