Tanjug
Ivica Dačić

Poslanici Skupštine Srbije su danas minutom ćutanja odali počast svim žrtvama agresije snaga NATO na SRJ 1999. godine.

Predsednik parlamenta Ivica Dačić pozvao je poslanike na početku današnjeg dela sednice da na 22. godinišnju od početka bombardovanja, 24. marta 1999. godine, minutom ćutanja odaju počast svim žrtvama.

Iako je na dnevnom redu sporazum o vazduhoplovnom saobraćaju, poslanici danas uglavnom govore o 22. godišnjici početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije. Poslanici ponavljaju da treba oprostiti, ali ne i zaboraviti, sećaju se strahova i žrtava iz 1999. godine, ali i priznaju da se sa tadašnjim agresorima danas mora saradjivati.

Poslanici su navodili da je politika Slobodana Miloševića bila samo lažni izgovor za bombardovanje, te da 22 godine kasnije Srbija trpi iste pritiske.

U diskusiju se uključio i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i rekao da bi voleo kad bismo mogli da vratimo onima koji su bombardovali.

– Kad bismo mogli da im vratimo bio bih najsrećniji, ali pošto ne možemo idemo dalje – rekao je predsednik skupštine.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, povodom 22, godišnjice početka NATO agresije na našu zemlju, istakao je da bismo ostali dužni sami prema sebi i prema našim prošlim i prema budućim generacijama, ukoliko bismo dozvolili da se zaboravi ovaj dan.

– Vreme koje dolazi posle bombardovanja i agresije vam nosi i nameće potrebu, kao i posle svakog rata, da se neke stvari opraštaju i sarađuje se čak i sa onima koji su vas bombardovali, ali to se ne sme zaboraviti i važno je da se obeležava svake godine – rekao je Dačić za TV Pink.

Kako kaže, treba da poštujemo naše žrtve i naglašava da je NATO agresije bila nelegalna i da je organizovana bez odluke Saveta bezbednosti UN.

Haški sud nije ništa uradio tim povodom, praktično se oglasio nenadležnim, nisu ulazili uopšte u ta pitanja da li je neko kriv ili nije, rekao je Dačić, dodajući da se pokušavalo i sa privatnim tužbama organizacija i pojedinaca, ali da i to nije donelo uspešne rezultate.

1 COMMENT

  1. Југо-комунистичком олошу још увек није јасно да су нас баш због њих бомбардовали чим им се указала прилика.

  2. Било би паметније кад би посланици истерали из српске скупштине оне због којих нас је цео свет бомбардовао.

      • Нису? Можда су нас бомбардовали због Титових печалбара који су певали Интернационалу, провоцирајући демократска, друштвена уређења по целом свету. Они којим се то није свиђало, убијани су од криминалца на платном списку “СЛУЖБЕ” чији се слепци са тим и данас хвале по Интернету. Ајде бре да се пробудимо. Сви “братски народи” су се пробудили пре избијања рата на Балкану а Срби још увек живе у бајкама.

  3. Kajem se što sam se bacio kamenom na Miloševića misleći da nas bombarduju zbog njega. Slobe više nema a NATO i dalje razara Srbiju. Jel možda zbog njega?

    • Па сигурно нас не разарају због божић бате. Нешто није у реду са овим народом. Свашта пуштају у скупштину. И Шиптари могу да нас зезају уз помоћ целог света.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here