Kad čovek gori kao sveća

0

 

To znači da u ljudskoj utrobi, u nekom trenutku, varenjem biljne hrane koja dolazi u dodir s nekim enzimima dolazi do samozapaljenja. Teorija je neubedljiva, naročito zbog toga što, po tvrdnjama upućenih, većina žrtava izgori spolja, a unutrašnjost tela ostaje neoštećena.

Druga teorija smatra da spontano samozapaljenje nastaje zbog skupljanja statičkog elektriciteta u telu ili geomagnetnih sila na telu.

 

Mistično samozapaljivanje

Neobično je što fenomen samozapaljivanja nije zvanično potvrđen i dokazan, ali to ne sprečava mnoge naučnike da se bave proučavanjem mehanizma njegovog nastanka.

Američki naučnici, koji su se bavili ovim fenomenom, smatraju da je glavni uzrok subatomska čestica koju su nazvali piroton, za koju smatraju da u sudaru s ljudskom ćelijom izaziva spontano samozapaljenje.

I predstavnici zvanične nauke imaju svoje teorije. Jedna od njih je da se ljudsko telo ponaša kao sveća, to jest, da se dešava "fitilj efekat". To znači da kako se od vrućine masno tkivo topi, odeća koja se ponaša kao vosak ga apsorbuje i omogućava telu da nastavi da sagoreva masno tkivo. Naučnici smatraju da je zbog toga i najčešće unutrašnjost tela netaknuta ili tek jedva izgorela, dok su odeća ili kosa u potpunosti izgoreli.

Ipak, i ova teorija nije ubedljiva, jer ne objašnjava šta se dešava sa ljudskim nogama i rukama koje ostaju netaknute.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here