EPA-EFE/Toms Kalnins

Real je pobedio Crvenu zvezdu sa 73:67 u meču osmog kola Evrolige, a “kraljevići” su meč prelomili sa dve vezane trojke Treja Tompkinsa u četvrtoj četvrtini.

Zvezda je u prvom poluvremenu imala i 13 poena prednosti, pa je u drugom gubila osam razlike i uspela da preokrene, ali nije mogla da pobedi.

– Da, mislim da su ti momenti bili veoma važni, srećan sam zbog pobede. U prvom poluvremenu smo napravili mnogo grešaka, bilo je tu problema sa faulovima, izgubljenim loptama, ofanzivno i defanzivno, ali smo ostali u utakmici – analizirao je Laso prvih 20 minuta.

Drugo poluvreme je bilo bolje po goste u Pioniru, posebno u napadu gde su Madriđani lakše pogađali i spolja i iznutra.

– U trećoj četvrtini smo bili čvršći. Bolje smo kretali loptu, nismo je gubili, podigli smo svoj nivo, bolje smo neutralisali njihove pretnje i kada su se vratili, ostali smo u utakmici. Mogli smo da odgovorimo na teške momente u četvrtoj četvrtini – rekao je trener Reala.

Laso ističe da su i Zvezda i naredna dva protivnika, Makabi i Fener, veoma zahtevni, ali se uzda u bolje igre iz meča u meč.

– Svaka utakmici u Evroligi je teška. Kad čujete imena Zvezda, Makabi, Fenerbahče sve će to biti teško. Srećan sam što smo danas pobedili jer sledeće nedelje imamo dva meča. Moja pozicija kao trenera sada je da se osećam bolje jer mi ekipa igra bolje. Brinem zbog protivnika, ali najbitnije je da nastavimo da rastemo. Danas smo odgovorili dobro u pravim trenucima i izborili tesnu pobedu – zaključio je Laso.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here