Kaže se da iver ne pada daleko od klade i da većina roditelja potajno želi da ih deca naslede u poslu. Pojedini slavni očevi i majke možda i nevoljno moraju da priznaju da “kruška može da padne ispod jabuke”, jer su njihovi sinovi i ćerke umesto u pevačke ili glumačke vode odlučili da zaplove modnim valovima.

Tako je Tali Lenoks, ćerka pevačice Eni Lenoks i filmskog producenta Urija Fruhtmana, odlučila da umesto u muzički studio ili na filmski set, zgazi na modnu pistu. Od kako je potpisala ugovor sa agencijama u Njujorku, Parizu i Londonu, Tali je šetala na revijama za neke od najprestižnijih brendova poput Barberija, Miu Miu modne kuće, Prade…

Glumački par Kim Bejsinger i Alek Boldvin kada je dobio naslednicu, verovatno nije ni sanjao da će njihova mezimica 23 godine kasnije biti poznata ali ne u filmskoj industriji, već u svetu modelinga. Ajrland Boldvin je, kako mnogi tvrde, pobegla od Holivuda. Umesto bioskopskog platna odlučila je da krasi stranice magazina “El”, “Gracije”…

Možda i najveće otkriće u modnoj industriji je Bruklin Bekam. Sin nekadašnje pevačice Viktorije i fudbalera Dejvida Bekama je modni fotograf. Iako su mnogi smatrali da će izaći na teren i naslediti kopačke svog oca, Bruklin se opredelio da stane iza objektiva.

Rijaliti koreni

Zli jezici često osporavaju talenat dece poznatih pa tako Kendal Džener otkriva da se na početku karijere često susretala sa predrasudama. Kendal je danas jedna od najtraženijih manekenki. Bila je muza dizajnera Karla Lagerfelda. Njeno lice krasilo je Šanelove revije nekoliko puta. Modni svet ju je prvi put ugledao da šeta pistom za brend Viktorija Sikret. Društvene mreže su tada gorele od komentara da je postala Viktorijin anđeo samo zbog svojih rijaliti korena tj. zbog sestre Kim Kardašijan i majke Kris Džener.