Zašto je i dan posle fudbalskog praznika u Humskoj, Partizanovog sudara s engleskim velikanom Mančester jujantedom u trećem kolu Lige Evrope, beskompromisni half gostiju hit društvenih mreža…

Pao je jedan gol iz opravdano dosuđenog jedanaesterca, na žalost u mreži “crno-belih”, koji su uprkos porazu ostavili odličan utisak, stativu su pogodili i jedni i drugi, Partizan je dvaput za kratko vreme zavapio da mu se da penal jer je lopta udarila u ruku protivničke igrače u kaznenom prostoru, a čak su i te upečatljive detalje uzbudljivog okršaja nadmašile, bar po viđenju na društvenim mržama, dve epizode s Harijem Megvajerom (26) u glavnoj ulozi.

Bivšem halfu Lestera, koji je u letnjem prelaznom roku stigao među “crvene đavole” da ojača njihovu poroznu odbranu, trener Solskjer je ukazao poverenje da prvi put u Junajtedovom dresu bude kapiten. Zaboravljajući koja mu je uloga dodeljena, morali su da ga dozovu da na centru igrališta obavi formalnost sa sudijama i kolegom po traci Vladimirom Stojkovićem, Partizanovim golmanom.

U utakmici Megvajer je bio stamen. Ostavljao je utisak pravog engleskog halfa starog kova, ali jednom je i posrnuo. U jeku napada “crno-belih” u drugom poluvremenu, u njihovoj snažnoj volji da izjednače, ka golu je po sredini nadirao Sejduba Suma. “Lažnjakom” je, kad se sasvim približio šesnaestercu, izbacio Megvajera iz ravnoteže, toliko ubedljivo da se Junajtedov kapiten u padu jedva prihvatio na ruke.

Dok je ovaj posrtao, Partizanova uzdanica je loptu prebacio na levu nogu, stvorio je sebi brisani prostor za šut, ali je pucao pravo u argentinskog golmana Romera. Bila je to i najbolja prilika domaćina.

Izmamila je uzdahe, otišla je u nepovrat, ali će bar zanavek ostati upamćeno da je Partizanov igrač iz Gvineje majstorski nadmudrio najskupljeg odbrambenog igrača ikada, budući da je Megvajer Lesteru plaćen 80 miliona funti (Liverpul je za Holanđanina Van Dajka dao Sautemptonu u januaru prošle godine 75).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here