Bivši fudbaler Rade Bogdanović bio je gost u studiju RTS-a tokom utakmice Hofenhajma i Zvezde, bio je u elementu u svom stručnom izlaganju o meču, pa je zbog izjava brzo pokupio simpatije ljubitelja fudbala.

Rada je pred kamerama detaljno analizirao Zvezdine strance, uz dosta kritike.

– Dve scene su bile najvažnije u prvom delu… Prvo kada je Katai poslao onu loptu za Falćinelija. Zamislite neku „alu“ od ranije na onaj vanzemaljski pas, recimo Duleta Savića, to napadač Zvezde mora da realizuje. Druga scena je bila sreća, kada ovaj Sanogo izgubi loptu na 20 metara od gola. Zato je Kapelo ceo život govorio da je tim bez zadnjeg veznog kao auto bez motora – poentirao je Rade.

Pričao je i o spremnosti Zvezde.

– U ligi bez briga koji god meč da odigrate, to je trening igračima Hofenhajma. Zvezda je imala jednu dobru utakmicu, to je derbi, i tu možete da pokažete kvalitet – rekao je nekadašnji fudbaler i potom se osvrnuo na neigranje Kange:

– Ja uvek govorim da koga nema – bez njega se mora. Ako me pitate, meni taj Kanga nije neki nedostatak, egoista, samo šutira, individualac. Nije klasa. Samo vidi gol, nije kao Katai koji sve rešava jednim potezom.

Bivši napadač Atletiko Madrida prokomentarisao je i fizičku spremu fudbalera Zvezde.

– Kad mogu na splavu da budu četiri-pet sati, onda mogu još 45 minuta da odigraju.

Zvezda je na kraju poražena 2:0, nije uspela da kruniše inicijativu u poslednjih desetak minuta, uz isključenje trenera Dejana Stankovića.

– Gledali smo reprizu prvog poluvremena gde je Zvezda bila pre orijentisana da sačuva svoj gol nego da ga postigne. Trajalo je sve dok smo imali i snage. Ono što je bilo interesanto jeste situacija kada igrač vodi loptu, ne ulazi mu niko u blok. To je pozicija defanzivnih veznih – pojasnio je Bogdanović, pa se nadovezao:

– Videlo se da fizički ne mogu da pariraju. Nije lako trčati za loptom, bolje je imati u nogama. Oni to nisu uspeli, jer da bi to uradili morate imati sposobne igrače da to rade. Zvezda u organizaciji igre i kreativnosti kaska. Nema igrača za tu priču. To je neko moje lično mišljenje, analizirajući neku Zvezdu iz zlatnih vremena koju sam gledao. Nije lako biti navijač Zvezde i Partizana i gledati ovu vrstu fudbala.

Na skeneru Bogdanovića bio je Ben za koga kaže da je igrao „kao da je nateran“.

– Kod 1:0 činjenica je da treba da razmišljate da postignete gol. Da li je Stanković zakasnio sa reakcijom…hm…ne znam ni da ih je uveo ranije… Ovaj Ben je ličio kao da ga je neko naterao da igra. Akcenat sam bacio na njega, momak je ušao, nije se ni oznojio. Da je ušao ranije, samo bi nas više nervirao.

Na pitanje da li su izmene bile adekvatne, Bogdanović je rekao:

– Naravno da trener najbolje zna kad koga treba da ubaci u igru, jer ih on trenira. Ali evidentno je da ova ekipa nema kvalitet da igra dobar fudbal, ova ekipa nema kreativnost.

Na konstataciju voditeljke da će se igrati još utakmica, nekadašnji centarfor Verdera je kroz osmeh rekao:

– Igraće se dosta utakmica i gledaćemo te utakmice i nerviraćemo se pretpostavljam kao i večeras. Ali nema kvalitetnog, kreativnog i brzog igrača. U jednom momenetu Pavkov, Ben i Vukanović su ličili jedan na drugog. Bez kretnje, bili su statisti. Zvezda jeste imala jalovu terensku inicijativu poslednjih 15 minuta, ali nije ništa donela. Sem par skokova. Pričali smo da nam je neka šansa iz kornera, da se nadskoči. Ima tu momčina i visinom i težinom. Ali nisu uspeli. To je kad se opredelite da igrate na rezultat. Da ne primite gol, a ako ga date onda super. Međutim, jako je teško otići u Nemačku i razmišljati na taj način – konstatovao je Rade.

U tom trenutku se u program uključio Dejan Stanković koji je prokomentarisao utakmicu, a Bogdanović se potom nadovezao:

– Slažem se sa Stankovićem da je drugi gol poklonjen i da gol razlika može da odluči. Tu se lopta ne gubi, to je sveto pismo u fudbalu, defanzivni vezni je „ubio“ golmana. Imala je Zvezda te šanse posle 1:0, ali Sanogo nije edukovan igrač da udara loptu glavom. Njega je lopta dva puta napucala. On tu loptu treba da zakuca.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime