Kad se prijateljstvo i humanost udruže

0

Svaka para život znači: Stoja Buvač
 

– Ovog meseca, nažalost, nisam mogla da sama pošaljem pomoć ovim mojim bolesnim zemljakinjama. Moj dobar prijatelj, kojeg poznajem još od 1991. učinio je to umesto mene, samim tim obradovao i moju malenkost – ispričala je Dosta u telefonskom razgovoru.

Nepokretna Stoja Buvač stalno moli Boga da nema bolove, ili da oni budu bar manji i da se prolepša vreme, pa da može u kolicima bar da boravi ispred kuće.

– Kad sam napolju, lepo vreme, i ja se lepše osećam i zaboravim bar na kratko na bol, koji me prati. Ova pomoć mnogo znači. Hvala tom dobrom čoveku, koji mi je poslao novac, kao i Desi, jer ono što primam za tuđu negu i pomoć je više simbolično. A, od toga nas troje moramo da živimo kako znamo i umemo – kazala je Stoja.

Desa Solar, vremešna ali živahna starica, bila je i mršava i pre operacija, ali posle je oslabila još više.

– Znate kako je kada se operiše želudac… Ionako slabo jedem, a sada baš moram da pazim šta unosim u organizam. Sve to košta i teška je borba, posebno u mojim godinama. Hvala tim divnim ljudima što me nisu zaboravili – rekla je Desa, koja nema nikakvih primanja.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Dodala je da su joj unučići najveća radost:

– Posluže me i obiđu u mojoj sobi. Odmah se bolje osećam kada su oni oko mene, jer svaka mladost uliva radost i nadu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here