D. Timarac
Posebna čar: Kolo nikog ne ostavlja ravnodušnim

Prošle subote u domu Srpske Narodne Odbrane u Kenli Vejlu održano je šumadijsko veče. Žagor, dečja graja, igra i pesma su gospodarili prostorijama SNO.

Razdragana lica roditelja i dece, baka i unuka, momaka i devojaka, upotpunjena svirkom narodnog orkestra, podsećala su na Šumadiju i na Gružu, što je konstatovao i voditelj ove večeri Goran Nikolić, umetnički rukovodilac novoosnovane Akademije Krug.

Cela subotnja manifestacija i održana je pod sloganom preuzetim iz stihova narodne pesme – Devojke iz Gruže, lepe su k’o ruže.

Goran Nikolić je u kratkom uvodu u ime domaćina poželeo dobrodošlicu i najavio program u kojem je dominirao folklor sa tradicionalnim igrama iz Šumadije. Različiti uzrasti igračica i igrača, odevenih u raskošne narodne nošnje, dali su posebnu čar ovom druženju Šumadinaca i njihovih prijatelja iz ostalih krajeva Srbije i drugih srpskih zemalja.

I opet se pokazalo da su Srbi veseljaci gde god da žive i odakle god da dolaze. Naš narod gaji i čuva svoju tradiciju, a sve je uvek lakše uz igru i pesmu. I nova uprava Srpske Narodne Odbrane nije krila zadovoljstvo zbog pune sale dobro raspoloženih gostiju i izrazili su nadu da će prostorije kluba sve češće biti stecište okupljanja i dobrog provoda pripadnika naše zajednice.

Oduševili: Igor Lišević i Jana

Aplauzi za Igora i Janu

Posebne simpatije kod publike izazvali su najmlađi članovi “Kruga” – dečak Igor koji je govorio ”Lazarevu kletvu” i devojčica Jana koja je otpevala pesmu “Oj, Kosovo, Kosovo”, što je publika ispratila gromoglasnim aplauzom.

Aplaudiralo se svim grupama koje su učestvovale u programu koji je odisao ljubavlju prema Šumadiji, njenoj kulturi i običajima.

Majstori pesme

Ton ovoj večeri davao je narodni orkestar sa pevačicom Radmilom Misić i pevačem Duletom Milivojevićem, a Slavče Dinić i Zoran Kojić na harmonici i klavijaturama su majstorski ispratili ovaj pevački par.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here