Foto: KK Partizan NIS
Sašo Filipovski

Trener košarkaša Partizana Saša Filipovski najavio je utakmicu protiv Splita zanimljivom izjavom za klupsku televiziju.

On je pred duel 13. kola ABA lige pričao da nije do njega kada se drugi rezultati u takmičenju ne poklapaju onako kako crno-belima odgovara.

– Ja kad bih imao čarobni štap ili kad bih mogao da pomeram zvezde da se rezultati nama poklapaju, ne bih bio tu. Bio bih Merlin, ali nisam. Na nama je da radimo ono što možemo i da radimo maksimalno na treningu. Štab i svi mi smo 24 sata u košarci, radimo maksimalno, kao i igrači – rekao je Filipovski za “TV Partizan”.

Nastavio je u sličnom tonu.

– Svi želimo da to drvo da te plodove. Kopamo zemlju, sadimo, košarkaški zalivamo vodom. Čekamo da nam sunce i vetar daju taj vetar u leđa, da i mi isto odigramo dobre partije i da dobijemo utakmice. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu.

Filipovski ne gubi najviše ambicije uprkos tome što je skor Partizana u regionalnom takmičenju 5-6 (uz duel protiv Primorske koji će svaki klub u ligi dobiti sa 20:0).

– Treba ostati ambiciozan, boriti se do kraja. Nema sada nikakvog kalkulisanja, Treba ići utakmicu po utakmicu, treba ići na pobedu, dobiti pobednički mentalitet i dovesti dobra pojačanja da se dignemo, da osvežimo ekipu.

Partizan je ostao bez Nemanje Gordića i u potrazi je za novim rešenjem na bekovskoj poziciji.

– Znamo da u životu investicija i ubiranje plodova ne idu istovremeno. Investiraš i radiš i čekaš. I ja sam nestrpljiv, ja bih voleo kao i igrači da imamo igru, da igramo odbranu… Ali moramo ostati pozitivni jer znamo da negativna energija ubija čoveka – jasan je Filipovski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here