EPA/Boris Pejović
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić

Premijer Zdravko Krivokapić ponovio je popodne da ne zna kada će biti potpisan Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), ali da se nada da će to biti vrlo brzo.

Veruje, dodao je, da će Temeljni ugovor biti potisan posle Sabora SPC koji je u toku.

On je novinarima u Skupštini, nakon Premijerskog sata, rekao da se o rekonstrukciji vlade može razgovarati ali, kako je naveo, na principima koji predstavljaju ekspertsku vladu.

– Sad vam tvrdim, podneti ostavku neću dok me ne smene – kazao je Krivokapić odgovarajući na pitanje da li ima informaciju da bi neko mogao da traži izglasavanje poverenja premijeru.

Smatra da je rešenje problema u stvaranje svih preduslova za reformu izbornog zakonodavstva kako bi “prvi put u istoriji Crne Gore imali fer i poštene izbore”.

Upitan da li to znači da su u ovom trenutku odustali od rekonstrukcije vlade, Krivokapić je odgovorio da razgovara i da želi da razgovara kako bi video koji su to zahtevi, na koji način ih realizovati i sa kojim kapacitetima.

Premijer je upitao zašto se toliko prigovara aktuelnoj vladi.

– Kao da svi žele da ova vlada ne traje. Verujte da ako ova vlada ne bude trajala bar do predsedničkih izbora u Crnoj Gori, mislim da ćemo imati veće probleme nego što ih sad imamo – rekao je Krivokapić, preneli su podgorički mediji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here