EPA/Boris Pejović
Andrija Mandić

Inicijativa Demokratske partije socijalista (DPS) za smenu predsednika opštine Nikšić Marka Kovačevića je toliko besmislena da neće ni doći na dnevni red lokalne Skupštine, kazao je član predsedništva Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

DPS je ranije danas podneo krivičnu prijavu protiv Kovačevića, i pokrenuo inicijativu za njegovu smenu zbog izjave u kojoj je negirao genocid u Srebrenici.

Mandić je kazao da je DPS zarobljen u prošlosti i da neprestano na dnevni red stavlja teme iz prošlosti.

– To su patološki problemi onih koji su toliko puta menjali ideologiju i mišljenje pa neprestano imaju potrebu da se potvrđuju. Inicijativa DPS za smenu Kovačevića je toliko besmislena, da verujem da neće ni doći na dnevni red lokalne Skupštine – ocenio je Mandić.

Prema njegovim rečima, kada god DPS pomene antifašizam, “to je znak da se spremaju za neku pljačku”.

– Sada bi rado opljačkali izbornu volju građana Nikšića sa kojom ne mogu da se pomire – kazao je Mandić.

U DPS-u su, kako je rekao, verovatno čuli da su mnogi investitori zadovoljni novim ambijentom u Nikšiću i činjenicom da od njih niko ne traži nikakav reket da bi mogli da normalno posluju u tom gradu, “pa žele da sklone Kovačevića pre nego što dovede nova radna mesta u Nikšić”.

– Jer oni su neprijatelji svoga naroda i oni su Nikšić do sada samo uništavali. Njima smeta kada se naši građani kupaju na Kraljičinoj plaži. Oni bi sve dali drugima, a svom narodu ništa, samo da bi napunili svoje džepove – ukazao je Mandić.

Prema njegovim rečima, DPS nije mogao veću čast učiniti predsedniku opštine Nikšić “nego da pokažu ovoliku slabost kroz inicijativu koju su podneli”.

– Time će i svi rezultati koji će doći u Nikšiću dobiti veću vrednost. Jer će građani moći da vide ko brine o njihovoj boljoj budućnosti, a ko stalno želi da ih vraća u prošlost – zaključio je Mandić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here