Tanjug
Foto: Ilustracija

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da će narednih dana temperature biti u porastu i da će biti više sunčanih dana i da je danas poslednji hladniji dan.

– Već u subotu i nedelju biće maksimalne temperature između 25 i 27 stepeni, što je stepen-dva iznad proseka – istakao je Todorović u razgovoru za TV Prva. On kaže da je u Beogradu bio kišni period, dok je u ostatku zemlje zabeležen manjak padavina.

Kako je kazao, maj je bio pola stepena topliji od proseka, ali je objasnio da je zima bila topla, te su onda april i maj bili hladniji od proseka, odnosno imali smo “toplu zimu i sveže proleće”.

– Danas je u meteorološkom smislu prvi dan leta, a obukao sam zimsku jaknu – našalio se meteorolog tokom gostovanja na Televiziji Prva.

– Narednih dana toplije, ali bar do polovine juna neće biti temperature preko 30 stepeni. Ne može bez kiše. Kiša je dar sa neba. Biće lokalno jačih pljuskova. Jul i avgust će biti topliji – najavio je Todorović.

Ovaj meteorolog je istakao da se ne mogu izbeći vremenske nepogode, te da to zavisi od lokacija u zemlji i da je to očekivano.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here