Youtube/Kosovo online
Kadri Veselji

Portparol Specijalnog suda Angela Grijep potvrdila je da Kadri Veselji boravi na Kosovu i Metohiji iz humanitarnih razloga, povezanih sa smrću njegovog oca.

Pretpretresni sudija odobrio je posetu Kadri Veseljija iz “iz nužnih humanitarnih razloga” i naložio Sekretarijatu da dozvoli posetu Kosovu i Metohiji pod pratnjom, da bi Veselji bi sa svojom užom porodicom.

Optuženi Veselji ostaje u istražnom zatvoru i u pritvoru Specijalizovanih veća.

“Euleks i kosovska policija podržavaju specijalizovane komore Kosova”, navodi se u odgovoru Specijalnog suda prištinskim medijima.

Mediji su takođe izvestili da je Kadri Veselji bio u Mitrovici i da je viđen u pratnji Euleksovih vozila.

Veselji je zajedno sa bivšim predsednikom privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem, bivšim predsednikom skupštine Jakupom Krasnićijem i bivšim poslanikom Redžepom Seljimijem na zajedničkoj optužnici za počinjene ratne zločine na Kosovu i Metohiji.

Veselji je početkom maja bio privremeno pušten iz pritvora Specijalnog suda u Hagu i doputovao je u Kosovsku Mitrovicu zbog lošeg zdravstvenog stanja njegovog oca.

Tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu potvrdilo je optužnicu protiv predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija, početkom novembra 2020. godine.

Nekadašnji šef obaveštajne službe takozvane OVK negirao je krivicu za optužbe Specijalizovanog tužioca Kosova u Hagu.

Specijalizovano tužilaštvo podnelo je u junu predlog optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija.

Kadriju Veseljiju u julu je produžen pritvor za još dva dodatna meseca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here