EPA-EFE/Alessandro di Marco

Reprezentacija Francuske plasirala se u finale plej-ofa Lige nacija.

U sjajnom meču u Torinu izabranici selektora Didijea Dešana načinili su spektakularan preokret u drugom poluvremenu i sa 0:2 došli do velike pobede od 3:2.

Ovo je bio prvi susret dva tima još od polufinala Mundijala 2018. u Rusiji.

Bio je to pravi atomski fudbal sa mnogo šansi i pet golova i Francuzi su opet uspeli da nađu recept da pobede sjajan tim Belgije.

Bilo je jasno od početka susreta da nas čeka atomski, otvoren fudbal, jer su oba tima otvorenog garda ušli u duel.

Smenjivale su se ozbiljne situacije pred oba gola, ali je Belgija nekako bila za nijansu opasnija.

Da Ugo Ljoris u četvrtom minutu nije čudesnom intervencijom sprečio Kevina de Brujnea da se po povratku u nacionalni tim odmah upiše u strelce, bilo bi daleko gore po izabranike Didijea Dešana.

Kilijan Mbape je pretio nekoliko puta sa druge strane, uglavnom posle prodora i proigravanja iz dubine, ali napadi Francuza nisu imali očekivanu završnicu.

Posle žestokog tempa u prvih 25 minuta, igrači su “stali na loptu”, a Belgijanci su bili mudriji i kombinovali su bolje, pa su u finišu prvog dela meča zadali dva žestoka udarca protivniku.

Prvo je u 37. minutu Janik Karasko isuviše lako prošao Benžamina Pavara da bi sa desetak metara iskosa pogodio mrežu za vođstvo Belgije.

Nisu se “galski petlovi” još oporavili od šoka kada su tri minuta kasnije “crveni đavoli” duplirali prednost.

De Brujne je odlično proigrao Lukakua, ovaj se oslobodio Lukasa Ernandeza i šutem iskosa sa desne strane sa pet metara poslao loptu pod prečku.

Pred odlazak na odmor još pokušaj Edena Azara i prodor Kilijana Mbapea koji je uspeo samo da pogodi spoljni deo mreže.

Ipak, Francuzi su u nastavku okrenuli listi, zaigrali ofanzivnije i to im se isplatilo.

Lukaku je u 51. minutu imao šansu za Belgiju, da bi se u 58. minutu posle majstorije Mbapea, obrukao Grizman promašajem sa pet metara.

Ipak, četiri minuta kasnije, opet je Mbape bio kreator, a ovog puta u šansi je bio Benzema, koji se vešto oslobodiio čuvara i iz okreta pogodio za 2:1.

Grizman je u 63. minutu mogao do gola, nije uspeo da pogodi, da bi u 69. minutu posle gledanja VAR snimka sudija pokazao na penal za Francuze, posle starta Tilemansa nad Grizmanom.

Mbape je bio siguran sa 11 metara, pogodio je leve rašlje za 2:2.

Finiš je bio dramatičan, Mbape je u 86. minutu imao šansu, da bi minut kasnije zbog ofsajda VAR poništio gol Romelua Lukakua.

I onda u poslednjem minutu igrač Milana Teo Ernandez odlučio se na udarac sa 18 metara i pogodio za 2:3 i veliko slavlje Francuza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here