Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Igor Kokoškov, objavio je spisak bez Miroslava Raduljice, ali je srpski centar imao veliku želju da bude sa reprezentacijom u predstojećim mečevima.

Raduljica je razgovarao sa selektorom, ali bi problem mogao da nastane prilikom povratka u Kinu.

– Kao uvek, imao sam želju da dođem i igram za nacionalni tim. Razgovarao sam sa selektorom. Ali, zdravstvena situacija u svetu stvara velika ograničenja prilikom putovanja. Kina će tokom „prozora“ napraviti čak mesec dana pauze u šampionatu. Međutim, problem bi mogao da bude povratak, odnosno novi dvonedeljni odlazak u karantin po ulasku u Kinu, a znate šta sve to nosi u jeku sezone, od pauze od bilo kakvih ozbiljnih fizičkih aktivnosti, serije propuštenih utakmica za tim, novog hvatanja ritma, rekao je Raduljica za Mozzartsport.

Srpski košarkaš je na početku sezone već prošao kroz slične stvari.

– Vode računa o svakom detalju, tako da sam prilikom povratka u Kinu morao da prođem sve protokole u šta spada i pomenuti karantin od 14 dana. I to strog, bez ikakvog izlaska iz sobe, osim što su me posle trećeg dana prebacili iz jednog u drugi grad. A sve se to događalo neposredno pred početak sezone. Da li možete da zamislite da posle toliko vremena u kom sam bio usmeren da održavam aktivnost u hotelskoj sobi, praktično odmah zaigram takmičarski meč.

Raduljica je za sada jedini stranac u ekipi Guangšaa.

– Na snazi su nova pravila po kojima, ako druga ekipa nema stranca, ja mogu da igram maksimalno 24 minuta, ali u samo dve četvrtine, što zna da bude problem za ekipu i stručni štab. Do sada smo to dobro hendlovali. Imamo mlad, ali talentovan tim, koji brzo uspeva da se adaptira na sve okolnosti, čak i da odlično odigra u 11 sati ujutro. Nekome ko se nije profesionalno bavio sportom, možda izgleda čudno što pominjem vreme, ali, naše telo je tokom godina zapamtilo u kom periodu dana bi trebalo da pruži maksimum, tako da u te jutarnje utakmice kreće usporenije. Sve brzo dođe na mesto, zaključio je srpski reprezentativac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here