Tanjug

Beogradski Krizni štab odlučio da se uvedu izmene u gradskom prevozu u Beogradu, a posebno u špicu.

Kako saznaje “Blic”, gradski saobraćaj neće biti obustavljen, a produžava se vreme takozvanog špica, kada će biti povećan broj vozila, odlučio je danas beogradski Krizni štab.

Kako navodi taj beogradski list, umesto dosadašnjeg špica, koji je trajao od 15 do 17 časova, kada je uključivan maksimalan broj vozila, ubuduće će on biti produžen i trajaće od 15 do 20 časova.

Odluke sa sednice Štaba za TV Prva potvrdio je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada.

Gradski štab je zasedao jutros. Nove mere počinju da se primenjuju od sutra. Mere se pre svega tiču ugostiteljskih i ostalih objekata. Važno je reći da će prodavnice raditi i dalje do 21 čas. Bioskopi i pozorišta mogu raditi do 18. Kada je reč o javnom prevozu, to jeste bila tema poslednjih dana u javnosti. To je žila kucavica ovog grada, mora funkcionisati”, rekao je on.

Kako je naveo, odluka je da popodnevni špic bude produžen od 15 do 20 časova, a biće i 236 vozila više nego inače. Grad Beograd je obezbedio dovoljna sredstva za dezinfekciju svih vozila, jednom dnevno se dezinfikuju, istakao je Nikodijević.

– Apelujemo na građane da primenjuju mere koje su na snazi. Apelujemo i da ne koriste gradski prevoz bez preke potrebe. Zahvaljujem se svima koji poštuju mere – istakao je.

Dodao je i da se u javnosti priča o nelegalnim žurkama, te pozvao sve koji znaju da se takve žurke održavaju da to i prijave.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime