Kako da iz lažova izvučeš istinu

0

Neke laži su male ("Uopšte se nisi promenila za sve ove godine", "Izvinite što kasnim, ali saobraćaj je bio užasan!") , a neke nedopustive, bolne, grube…

 

Šta da radite ako sumnjate da vas partner(ka) laže?
 

Ako sumnjate da vas partner(ka) laže, primenite sledeću strategiju:
Budite iskreni prema sebi

Kao prvo, morate prestati da lažete sebe i da otvorite oči, da ne gurate problem pod tepih. Kada lažete sebe sakatite vašu sposobnost interakcije sa svetom, u ovom slučaju sa partnerom. Dakle, recite sebi – da, moj partner(ka) me možda laže i vreme je da utvrdim da li sam u pravu ili ne.


Budite direktni

Čak i najumešnijem lažovu je teško da slaže, a ne trepne, kada ga pitate nešto direktno. Oni super "plivaju" u nejasnim situacijama, ali ako, na primer, želite bebu, recite otvoreno: počinjemo od večeras, dragi/draga. Tu nema vrdanja, ako kaže da je boli glava, ili je imao naporan dan na poslu, dajte još jednu šansu, ali ne više. Svako sledeće odbijanje je znak da vas ta osoba laže i da, zapravo, ne žali dete sa vama.


Ne učestvuj u obmanjivanju

Kada primetite da vaš partner(ka) laže nekog drugog, to mu jasno dajte do znanja. Na taj način će njoj ili njemu biti jasno laganje "ne rade" i kod vas, kao i da ćete otvoreno reagovati na obmanu.


Kakav početak, takav kraj

Ako je vaša veza tek počela, odmah partneru(ki) dajte, jasno i glasno do znanja da laži ne dolaze u obzir. Takođe, budite i sami spremni da odgovorite tom zahtevu – nemojte ni vi da lažete!


Ne očekujte previše

I na kraju, ali ne najmanje bitno, imajte na umu da se lažovi teško "ispravljaju". To ne znači da im ne treba dati novu šansu, ali…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here