Kako da jeftina garderoba izgleda skuplje

0

Zapamtite – krpice mogu i ne moraju da budu skupe, ali ako imate kvalitetne tašne i cipele, ne brinite jer ćete uvek ćete izgledati kao "milion dolara"
 

Promenite dugmiće

Kaput, jakna ili mantil, mogu da promene "lični opis" kada im se prišiju odgovarajući dugmići. Budite kreativni, eksperimentišite.

Angažujte krojačicu

Jeftina haljina, koju je kupilo "pola grada", može da postane kraća ili duža, da dobije karnere ili izgubi prepoznatljive detalje u vidu mašnica, na primer, u rukama spretne krojačice. Možda će nakon te intervencije koštati malo više, ali će se ipak isplatiti jer ćete za male pare dobiti kodam po vašoj meri i ukusu.

 

Pazite kako perete garderobu

Pridržavajte se uputstva na deklaraciji, ne perite često jeftine sintetičke stvari koje se lako istegle. Džempere koji nemaju ni "v" od vune, nemojte prati u vrućoj vodi, kao ni "krpice" jarkih boja – sigurno će izbledeti. Često pranje garderobe koja nije od prirodnih i izdržljivih materijala, može da utiče na boju i izgled vaših omiljenih komada. Zato, ako nešto nije baš zaprljano, isflekano… možete da prebrišete vlažnom krpom ili sunđerom. Kapute, štofane sakoe, na primer, možete i da očetkate.

 

"Šišajte" džempere

Džempere lošeg kvaliteta obavezno šišajte specijalnim spravicama koje ukljanjaju one ružne grmuljice sa garderobe. Tako ćete sačuvati svež izgled garderobe, naročito zimske.


U zamrzivač, umesto u mašinu za veš

Džempere koji su pokupili miris kuhinje, cigareta… ostavite preko noći na terasi, kraj otvorenog prozora ili u zamrzivaču. Nemorate odmah sve da perete, probajte prvo ove metode.

 

Pegla je neprijatelj broj jedan

Pegla skida boju, istanjuje materijal, zato je bolje da oprane stvari, dok su još mokre, okačite da se suše tako da kasnije ne morate da ih peglate. I kada ih skinete sa sebe, odmah okačite, ne slažite u orman, da ne biste morali da peglate kada sledeći put rešite da obučete to isto.

 

Neka bude jednostavno

Plisirana suknja, sako sa nabranim rukavima u ramenu i slični komplikovani krojevi, moraju biti vrhunski sašiveni da bi dobro izgledali. Kada tako nešto platite jeftino, malo je verovatno da će biti pedantno sašiveno, precizno i bez greške. Zato, kada kupujete jeftine stvari, zadržite se na majicama, džinsu, ravnim suknjama. Za sako, kaput, mantil, ipak treba da odvojite koji dinar više.

 

Detalji mogu da izvade stvar

Uz običnu belu majicu stavite bakine bisere. Preko jeftine košulje stavite skupi šal od kašmira. Farmerke sa buvljaka uvucite u fenomenalne kožne čizme.

 

Mešajte skupo i jeftino

Zapamtite – krpice mogu i ne moraju da budu skupe, ali ako imate kvalitetne tašne i cipele, ne brinite jer ćete uvek ćete izgledati kao "milion dolara". Dakle, investirajte u nekoliko komada garderobe: kožnu jaknu, vuneni kaput, laneni sako, na primer, i kombinujte ih uz jeftine majice, džemperiće, haljine…
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here