Koliko god voleli visoke potpetice, one mogu da predstavljaju problem za stopala, kolena, kukove, donji deo leđa i kičmu. I ne samo visoke potpecie, to mogu biti i neka manje udobne cipele, ali avaj veoma lepe. Činjenica je da žene imaju lošu naviku da žrtvuju udobnost zbog mode. 

Evo par saveta kako da olakšate bol u stopalima:

Savet broj 1:

Kotrljajte tenisku lopticu pod stopalom – gore i dole, sa strane na stranu. To će ukloniti zategnutost i napetost iz pojasa tabana.

Savet broj 2:

Masirajte pete i svod tabana ledom, dva do tri puta u trajanju do pet minuta. To će ublažiti bol i smanjiti upale.

Savet broj 3:

Sedite i ispružite noge ravno ispred sebe. Zamotajte peškir oko jastučića na tabanu (deo ispod područja na kojem se prsti spajaju sa stopalom), a zatim uhvatite krajeve rukama. Povucite nežno prema sebi i zadržite taj stav dvadesetak sekundi i ponovite tri puta.

Savet broj 4:

Tablete magnezijuma (možete ih naći u svim apotekama) će opustiti ukočene, bolne mišiće te će smanjiti upale i rane simptome artritisa.

Savet broj 5:

Zauzmite “savršen položaj”. Ispravite ramena, izdužite kičmu i prebacite težinu na obe noge. Držite ramena, kukove i kolena u istoj liniji, jedne iznad drugih. Blago zgrčite trbušne mišiće kako bi podržali leđa što, takođe, služi i kao lagana vežba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here