Preduzmitei korake koji će ublažiti bol koji često prati PMS i dane kada imate menstruaciju. Mi smo vam pripremili savete kako da ovi dani prođu sa što manje bolova…

Topla voda

Jedna čaša tople, tačnije, mlake vode ugrejaće vaš organizam i umanhjiti bol koji osećate za vreme mentruacije.

Tuširanje toplom vodom pokrenuće cirkulaciju, pa bi i bol trebalo da bude manji. Ali ne preterujte, previše vrele vode može da naškodi.

Masaža

Bilo koja vrsta nežnog pritiska pobljšava cirkulaciju i olakšava napetost u celom telu. Fokusiranje na područje oko struka posebno je korisno kada osećate grčeve.

Čaša vina

Istraživanja pokazuju da umerena količina alkohola kao na primer čaša vina, može da smanji glavobolju koja se javlja tokom mesečnice.

Pijte mleko

Istraživanja pokazuju da žene koje svakodnevno piju tri ili više šolja mleka sa niskim sadržajem mlečne masti imaju za 46% manji rizik od nastanka bola tokom PMS-a u odnosu na žene koje ga piju jednom sedmično.

Vežbajte

Da, vežbanje tokom onih dana u mesecu može vam pomoći da ublažite bol. Niste baš raspoloženi za traku za trčanje? Bitno je da se bavite nekom fizičkom aktivnošću: hodanje, joga, meditacija – šta god vam prija.

Jedite spanać

Zašto? Zato što sadrži ogromne količine magnezijuma i gvožđa, minerale koji mogu pomoći pri ublažavanju simptoma PMS i migrene tokom mesečnice.

Spavajte na leđima

Druge poze prilikom spavanja vrše pritisak na matericu, što samo može pojačati bol. Spavanje na leđima uklanja pomenuti pritisak tako da možete bolje i mirnije spavati.

Topla obloga

Ćebe ili peškir, ili šal, šta god da vam je pri ruci, obmotajte oko struka i zagrejte deo koji vas boli. Posle par minuta, kada ta regij apočne da se zagreva, bol će biti podnošljiviji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here