Pexels
Ilustracija

Odličan savet za letnje dane.

Iako smo svi mislili da će nam paradajz duže ostati svež ako ga čuvamo u frižideru, ispostavilo se da možda nije tako, odnosno da je potrebno naći neku zlatnu sredinu.

Ekipa Test Kitchena rado proučava sve novosti vezane za hranu, od toga kako je najbolje iskoristiti i pripremiti do toga kako da bude što kvalitetnija. Ovaj put odlučili su da isprobaju savet botaničara Jinhe Baija.

Budući da paradajz duže traje ako ga čuvamo u frižideru, vrlo je verovatno da će na taj način paradajz ostati bez ukusa, a to se događa zbog hladnoće koja blokira određene enzime u njima. Bai je tokom svojih eksperimenata došao do rešenja. Paradajz je stavio na pet minuta u toplu vodu, na otprilike 50 stepeni Celzijusa, i zatim je stavio u frižider.

On tvrdi da je ukus bio skoro isti kao kada paradajz stoji na sobnoj temperaturi, Test Kitchen sproveo je svoje malo istraživanje i tom prilikom otkrio da je većina od deset ispitanika potvrdila da je ukus paradajza koji se ovako čuvao oko 80 posto sličan onome kada stoji na sobnoj temperaturi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here