Kako da probudite želju za seksom

0

 

Seksualna aktivnost žena može trajati i do 80-90. godine, iako nije kod svih žena tako. To se može objasniti razlikama u tipovima ličnosti. Žene se, između ostalog, razlikuju i po zainteresovanosti za seks. Postoje one koje imaju naglašenu želju za seksom, kao i one kojima te potrebe nisu tako izražene. U zavisnosti od toga, možemo ih podeliti na tri grupe.

 

VOLE MILOVANJA, ALI NE I SEKS

U prvoj grupi su one koje nisu toliko motivisane za seks (hiper ginoidne žene) jer je njihova priroda takva. Koncentracija ženskih hormona je kod njih velika, pa su one izuzetno ženstvene.

 

To su osobe koje deluju ženstveno, vole da se maze i miluju, da se sa svojim partnerom igraju ženstvenošću, ljubavlju… One izražavaju svoju feminizaciju i nastoje da svu svoju seksualnu energiju svedu na milovanje i maženje.

 

Postoji i grupa žena koje same stvaraju uslove, situacije, prilike i angažuju se da bi što lakše ostvarile kontakte sa muškarcima i iz njih, u seksualnoj igri, izvukle što snažniji seksualni doživljaj.

 

 

NAJVAŽNIJA JE SEKSUALNA TEHNIKA

Često se događa da želja za seksualnim odnosima, koja je ranije bila izraženija, opada tokom godina veze ili braka, čak dotle da partneri uopšte nemaju odnose. Da bi žena uživala u seksu ona mora da oseća unutrašnju potrebu za tim, ali i da pobudi istu potrebu kod svog seksualnog partnera.

 

Isto tako, potrebno je da se razvija emotivna povezanost između njih dvoje. Ono što se danas najčešće sreće kao razlog za nekvalitetan seksualni život je nepoznavanje seksulane tehnike.

Svaka žena treba da poradi na tome da se upozna sa osnovnim metodama seksualne tehnike, da bi ih razvila do onog stepena da ona i partner dožive vrh seksualnog sladostrašća. Za partnere, supružnike vrlo je bitno da pored poznavanja seksualne tehnike postoji i vrlo prefinjena, razvijena metoda seksualne predigre.

 

Ukoliko sve to nije razvijeno kako treba, pa se osećaju nedostaci u odnosu, potrebno je obratiti se seksologu, kako bi se ispitale osnove koje su dovele do smanjenja seksualne želje ili sposobnosti za seksualnim uživanjem.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here