Nema dame koja ne voli toplo vreme zbog haljinica, sandala, lepršavih suknji i drugih kojekakvih komada garderobe u kojima može da se paradira kada temperature pređu 25 stepeni. Ipak, leto često donosi i neprijatnosti za ženski pol. Postoji nekoliko trikova koji sprečavaju iznenađenja tokom toplijih meseci.

Često se dogodi da vam se dopadne haljinica ili suknja, koja je toliko lagana i savršeno ukrojena, ali kada dune vetar, postajete poput Merilin Monro u legendarnoj sceni, a vaš donji veš bude na izvol’te okolini. Da biste sprečili da haljine lepršaju nekontrolisano, potrebno je da uzmete nekoliko hanzaplasta i kovanice i zalepite novčiće s unutrašnje strane suknje uz obod. Težina metala će haljinu ili suknju držati na mestu.

Dame koje se znoje, muče muku kada je napolju toplo. Da biste sačuvale šminku i ublažile preteran sjaj kože, potrebno je da isečete filter za kafu i tupfere iz domaće radinosti spakujete u kutijicu. Kada vas oblije znoj dovoljno je da iz tašne izvadite tupfer i njime polako utapkate lice.

Sandale su, po mišljenju mnogih lepotica, najlepša obuća koja postoji. Ipak, po nekom nepisanom pravilu, one ako je noga znojava umeju da nažuljaju. Vlažno stopalo klizi i pravi trenje, pa se na peti ili prstima napravi žulj. Spas je u puderu za bebe. Potrebno je da se stopala napuderišu pre nego što se navuku potpetice za toplo vreme.

Dame koje nose kratke šortseve ili mini-suknje znaju koliko plastična stolica može da bude noćna mora ako je napolju vruće. Telo se oznoji, a butine zalepe za plastiku, pa kad žena treba da ustane bukvalno mora da se odlepi od stolice. Da bi se sprečio ovaj problem potrebno je da se butine naprskaju antiperspirantom.