Kako da vam lak na noktima traje što duže?

0

Sledite ove male trikove da vam lak traje što duže
 

Pripremite nokte
Pre nanošenja laka uvek bi trebalo da čistite nokte odstranjivačem laka, čak i ako vam nisu nalakirani. Naime, nokti imaju svoju prirodnu masnoću koja ih štiti, a ta masnoća skraćuje vek trajanja laka na noktima pa je dobro odstraniti je pre lakiranja.

 

Nanesite bazu
Lak za nokte će duže trajati ako prvo nanete osnovni sloj, koji pri tom i štiti vaše nokte. Bazni lakovi nisu skupi i dobri su jer popunjavaju praznine na noktu i lak čine otpornijim čime mu se produžava vek trajanja i do nekoliko dana. Takođe, možete naneti i top-coat, odnosno završni lak.

 

Lakirajte nokte posle tuširanja
S obzirom na to da topla voda ne odgovara sveže nalakiranim noktima, nanesite lak tek posle tuširanja ako želite da vam on što dulje ostane sjajan i neoštećen. Naime, nagla promena temperature i para od tople vode menjaju strukturu laka pa on može da popuca.


Rashladite nokte
Hladnoća zgušnjava lak, dok ga toplota čini ređim. Zato lakirajte nokte što dalje od radijatora. Lak će se bolje fiksirati uz nokat ili bazu ako ga nanosite na hladnom mestu. Dobro je pre korišćenja lak staviti u frižider na sat vremena jer ćete ga tako lakše i urednije naneti.

 

Birajte svetlije i metalik nijanse
Kod tamnih nijansa lakova za nokte lakše se uočava svako krzanje, pa je bolje da birate svetlije nijanse. Isto tako, poznato je da lakovi koji u sebi sadrže šljokice ili sitna zrnca duže traju, a i izgledaju vrlo glamurozno. Jedina im je mana što se dosta teže skidaju, ali ponekad se isplati ako želite da vam lak potraje što duže.

 

Budite strpljivi kad se lak suši
Kada nalakirate nokte, budite mirni i nemojte ništa raditi rukama barem 20-tak minuta. Gledajte televiziju ili jednostavno mirno sedite. Nakon što se lak osuši, stavite nokte ispod mlaza hladne vode jer se time ubrzava učvršćivanje laka, a vaši nokti će biti otporniji na ogrebotine.

 

Mažite nokte uljem
Nabavite hranjivo ulje za nokte i njime svakodnevno mažite svoje nokte. Nokti će biti lepši i čvršći, a i lak će potrajati mnogo duže.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here