Rumunka Rifka Stanesku, koja je u 12. godini rodila dete, zvanično je najmlađa baka na svetu. Ona se u 25. godini života može pohvaliti detetom, ali i unučetom.

Dvadesetpetogodišnja Rifka Stanesku rodila he Mariju kada je imala samo 12 godina, ali uprkos činjenici da je upozoravala dete da ne krene njenim stopama, njena ćerka je zatrudnela kada je imala 11 godina. Mlada baka, iz sela Ivesti u Rumuniji, kaže da je savetovala svoju ćerku da ide u školu, ali to nije vredelo.

“Srećna sam što sam baka, ali sam želela nešto drugačije za Mariju. Njen sin Ion je dobar dečko, i već sa osam godina je verio devojku. Dečake je uvek dobro imati – jer oni ne pate puno kao devojčice”, kazala je Rifka za britanski “San”.

Rođena 1985. godine, Rifka se usprotivila svojoj porodici, i pobegla je sa prodavcem nakita Ionelom Staneskuom kada je imala 11 godina. Njih dvoje su se venčali, a ubrzo je Rifka zatrudnela. A zanimljivo je da je Rumunka na ovaj način uspela da izbegne ugovoreni brak, koji je njena porodica planirala za nju.

“Želela sam da se udam za njega. Naravno, nakon što sam pobegla, nas dvoje smo svako veče provodili zajedno i nije postojalo ništa i niko ko bi mogao da nas razdvoji”, priznaje ova neobična baka.

Ipak, koliko god su Ionel i Rifka želeli da se njihova ćerkica Marija posveti obrazovanju, ona je ipak odlučila da uplovi u bračne vode.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here