EPA/Sergei Ilnitsky
Olga Danilović

Srpski teniser Novak Đoković govorio je o jednom od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg Australijan opena, našoj Olgi Danilović.

Danilovićeva je prvo iznenadila plasiravši se u glavni žreb turnira, što joj je pošlo za rukom prvi put u karijeri.

Nakon što je prošla kvalifikacije u prvom kolu ju je sačekala Hrvatica Petra Martić, 19. teniserka sveta koja je važila za velikog favorita.

Olga je uspela da pronađe najbolji tenis i da napravi iznenađenje.

– Njen meč je bio izuzetno težak. Gledao sam uživo skoro dva seta, podržavao je. Ovo je velika pobeda, jako sam ponosan na nju, ne samo zbog sinoć – rekao je Đoković, koji se već plasirao u treće kolo AO.

Novak je tokom pauze između sezona naporno radio sa Olgom u svom Teniskom centru u Beogradu, a ona je u nekoliko navrata istakla zahvalnost najboljem igraču planete.

– U poslednjih nekoliko meseci je mnogo vremena posvetila sebi i radu na svojoj igri, na psihološkoj stabilnosti i fizičkoj spremi. Plodovi tog rada se sada vide. Petra Martić je 19. teniserka sveta, a ona je uspela da je pobedi. Diktirala je tempo, pitala se u većem delu meča kako će se igra i rezultat razvijati. Čestitam joj, ovo je zaista velika pobeda za nju koja, siguran sam, može da joj posluži za naredne izazove i da joj bude jak vetar u leđa – dodao je Novak.

Najbolji srpski sportista je objasnio kako su tekle pripreme za AO.

– Ona je provela nekoliko nedelja u centru kod nas, mnogo smo vremena proveli zajedno. Dosta sam joj se posvetio, njoj i Hamadu Međedoviću u decembru, pošto sam ceo mesec proveo u Beogradu. Pola decembra sam trenirao ja sam, pola ne, pa sam imao malo više vremena da im se posvetim. Zaista sam srećan i zahvalan što je Olga izabrala da bude bazirana kod nas – rekao je Novak.

Ovaj uspeh Danilovićevoj je već obezbedio za 26 pozicija bolje rang mesto, trenutno 157. na svetu, a svaka naredna pobeda dodatno će je gurati na listi. Njena naredna rivalka je Amerikanka Šelbi Rodžers, trenutno 57. igračica na listi. Meč je na programu u noći između srede i četvrtka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here