Youtube/ABC News Albania

Bivši šef diplomatije Kosova Enver Hodžaj rekao je da je ministarka spoljnih poslova Donika Gervala tokom svoje posete Grčkoj izjavom da “Kosovo ne traži priznanje od Grčke, jer je Kosovo već priznala većina država članica Evropske unije i NATO”, pokazala diplomatsko neznanje i aroganciju, prenosi Periskopi.

– Kada ministarka kaže da ne traži da neko prizna Kosovo ne radi se o njenom ličnom stavu, već o diplomatskom neznanju i balkanskoj bahatosti – izjavio je Hodžaj.

Naveo je da takve izjave ozbiljno štete Kosovu i da ministarka Gervala treba na pravi način da iskoristi pojavljivanja u stranim medijima koji su najbolji i najuticajnijiji put da neko iz ministarstva kaže zašto bi eventualno priznanje bilo u interesu obe zemlje.

– Postoje dva osnovna kriterijuma kada država odluči da prizna Kosovo. Prvo je državni interes, a drugo je javno mnenje. Svaka simpatija i poštovanje koje ministar spoljnih poslova budi u stranim medijima je za dobra za Kosovo – rekao je on.

Prema mišljenju bivšeg šefa diplomatije Gervalina poseta Grčkoj može se smatrati beznačajnom nakon ovakve izjave.

– U Grčkoj postoje snage, Crkva, desničarske ekstremističke partije i levičarski pokreti koji su protiv Kosova. Ako idete u Atinu da ih ubedite da priznaju Kosovo, a u medijima kažete da to ne zahtevate onda to pokazuje da je poseta bila uzaludna i promašena – zaključio je Hodžaj.

1 COMMENT

  1. ADMIN ADMIN svako ima pravo svog mišlenja iznositi zato i služi ova platforma sve dok nema uvrede i ponižavanja po Mediskom zakonu u komentaru mora pa mora u javnost po zakonima slobode govora ljudskih prava vrati mi molim te komentare na platformu.Hvala i opet Hvala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here