EPA/Salvatore di Nolfi

Brinemo za ćerku, ali i za sve koji su zaraženi, kaže majka Nišlijke (32) koja živi u Luganu u Švajcarskoj, a od koje je koronavirus stigao do najmanje osmoro zaraženih u Srbiji.

– Bili smo presrećni što smo sa ćerkom proveli deset dana i nismo ni slutili da će se sve ovako iskomplikovati – priča ova žena iz Niša, prenose Novosti.

Od njene ćerke virus je stigao do najmanje osmoro zaraženih. Od sedmoro obolelih, koji su ozvaničeni u sredu ujutro, čak pet je bilo u kontaktu sa ženom iz Švajcarske. Zaključno sa podacima objavljenim u čevrtak u u 8 časova, u Srbiji je zaraženo 19 osoba.

Pričajući o svojoj kćerki, Nišlijka navodi da ona ima blaže simptome.

– Pratimo koliko možemo i stanje njenih drugarica iz Beograda sa kojima se ovde videla na jedan dan i kod kojih je takođe potvrđena zaraza. Mene i supruga nisu testirali, ali smo od petka u kućnom karantinu, jer se pretpostavlja da smo i mi zaraženi – priča majka, koja radi kao nemedicinski radnik u jednoj niškoj klinici.

Ona se sama prijavila čim joj je kćerka javila da je pozitivna na koronavirus. Pomalo kašlje, ali nema temperaturu. Nada se da će se sve dobro završiti. Priča da joj je ćerka ekonomista i da ima švajcarsko državljanstvo. U Nišu je provela desetak dana.

– S prijateljicama je provela jedan dan. One su prespavale u hostelu u blizini Pravnog fakulteta i vratile se za Beograd, a kćerka u Lugano – kaže ova Nišlijka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here