Kako je rasla popularnost imena Leo za sinove Katalonaca

0
EPA/Albert Olive

Argentinski as na počecima u Barseloni gotovo da i nije dobijao imenjake među rođenom muškom decom u španskoj pokrajini.

Kroz Barselonu je Lionel Mesi (31) stasao u jednog od najboljih fudbalera svih vremena. Ugradio je svoju neponovljivost u njenu slavu, a pošto je klub ponos Katalonije, uskoro će biti odlikovan Krstom Svetog Đordija, vrednim priznanjem španske pokrajine za negovanje njenog identiteta.

Mesi, koji je za Barselonu zaigrao 2004, danas je katalonska ikona, uzor, nadahnuće. S rastom svoje globalne popularnosti kroz igračku magiju postao je sin Katalonije, a Katalonci su po njemu sve češće nazivali svoje sinove.

U 2004. ime Leo je u pokrajini nadenuto 11 puta. Uvidom u matične knjige rođenih očigledan je frapantan rast. U prošloj godini 443 deteta dobilo je to ime, sasvim sigurno zbog koga.

Najviše dece je nazvano po Mesiju 2015 – 454.Barselona je u toj godinu uzela tripletu: evropski prvak, španski šampion, pobednik nacionalnog kupa. Argentinski as se peti put ovenčao Zlatnom loptom za najboljeg igrača sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here