EPA-EFE/DAVID SWANSON
Selena Gomez

Slavna pevačica i glumica Selena Gomez kaže da je bila van interneta poslednje četiri i po godine, i da je to bilo odlično za njeno mentalno zdravlje.

Pevačica i glumica tvrdi da ju je život bez interneta potpuno promenio.

– Srećnija sam i više se povezujem sa ljudima – rekla je Selena Gomez u intervjuu za Dobro jutro Ameriko.

– Razumem koliko je internet moćan, i na mnogo načina čini neke dobre stvari za čitav svet. Ali ja, da bih saznala vesti koje su zapravo važne, to saznam od ljudi koje poznajem, a za sve ostalo manje brinem, jer tuđi poslovi nisu moja stvar – dodala je ona.

Ova 29-godišnjakinja je iskreno govorila o svojoj borbi sa mentalnim zdravljem koja je trajala nekoliko godina. Prvi put je potražila lečenje u ustanovi 2014. nakon što joj je dijagnostikovan lupus. Od tada je na terapiji.

Drugi način na koji štiti svoje mentalno zdravlje je to što je rešula da se udalji od društvenih mreža, uprkos tome što ima 310 miliona pratilaca na Instagramu i 37,9 miliona pratilaca na TikTok-u.

Gomezova je 2019. otkrila da je izbrisala Instagram na svom telefonu – uprkos tome što je u to vreme bila treća najpraćenija slavna ličnost na platformi.

– Mislim da je postalo zaista nezdravo za mlade ljude, uključujući i mene, da provode sve svoje vreme fokuksirajući se na objave i komentare… – rekla je mlada zvezda.

Prošlog oktobra, rekla je da je nastavila sa praksom da u mobilnom nema aplikacije društvenih mreža:

– Sve svoje postove objavljujem tako što šaljem poruku svom pomoćniku. Ovako govorim zato što mislim da je taj otklon od ogromnog značaja za moje bolje stanje. Osećam da sam zdrava kao nekada. Potpuno nisam svesna šta se zapravo dešava u pop-kulturi, i to me zaista čini srećnom, možda to ne bi neke druge ljude činilo srećnim, ali meni je to zaista spasilo život – zaključila je Selena Gomez.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here