Tanjug
Ivica Dačić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić pozvao je večeras Agenciju za borbu protiv korupcije da se ne bavi nebitnim temama dok im “milioni prolaze pred očima”.

– Ja se deset dana petljam zato što ste mi poslali dopis, a jedno od vaših pitanja je koji je moj nadimak iz detinjstva? Ja ne znam zašto je to važno za borbu protiv korupcije, a nije vam tema 30 stanova lidera političkih stranaka. Pročešljajte sve – poručio je Dačić.

On je dodao da će poslanici prihvatiti izveštaj o radu Agencije za borbu protiv korupcije za 2019. godinu, ali je i upitao da li će se iz novina saznavati ko koliko ima stanova i firmi i dokle će o tome samo da se diskutuje.

– Ili je to možda zadatak za vas iz nezavisnih regulatornih tela. Ako nije, ne znam zašto smo vas onda birali – konstatovao je Dačić.

On je izrazio nadu da će sledeći izveštaj Agencije biti konkretniji sa boljim rezultatima, jer je to, kaže, ključna stvar da u politici imate čiste ruke.

Predsednik Skupštine Srbije je imao primedbu na plate predstavnika nezavisnih regulatornih tela koje su dva ili tri puta veće od plate narodnog poslanika.

– Verovatno su zakonodavci smatrali da ćete time biti više nezavisni i otporniji na korupciju. Iskreno rečeno, taj što ima više para sigurno će biti više korumpiran nego narodni poslanici, ali to je sada moje privatno mišljenje – rekao je Dačić.

On je pozvao predstavnike Agencije da “veruju svojim očima”, jer, kako kaže, bogatstvo ne može da se sakrije.

Poslanici Skupštine Srbije završili si večeras raspravu o izveštajima o radu više nezavisnih državnih organa, a rad će nastaviti sutra.

1 COMMENT

  1. Једини начин уништити корупцију је да се сви вратимо у сиромаштво Титове Југославије (по Дачићу).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here