pixabay.com

Bez obzira na naše horoskopske znake, naši životi su se verovatno promenili zbog pandemije Covid-19. Možda ste kod kuće proveli ili još provodite znatno više vremena ili radite više nego ikad. Razvijanje novih navik ili rituala za to vreme može vam pomoći da održite osećaj normalnosti.

“Navike nam pomažu da se osećamo prizemljeno. To je zaista druga reč za ritual. A rituali mogu da nam pomognu da se osećamo utelovljeno i povezano”, kaže psiholog Deniz Renje.

Iako ne postoji naučna osnova za astrologiju, ima smisla da različite osobine ličnosti povezane sa svakim znakom znači da oni i navike formiraju na različite načine, prenosi 24sata.hr.

Evo kako vaš znak oblikuje nove navike:

Ovan
Ovan nema problema da upotrebi sve svoje snage kako bi dobio ono što želi i obično mu to i uspe. Odlučite se za navike koje će vas naterati da ujutru ustanete iz kreveta. Umesto da pokušavate da se prisilite na ono što mislite da bi trebalo da radite, odaberite navike koje vam mame osmeh na lice.

Bik
Bikom vlada Venera, planeta lepote i obilja. Ovaj znak voli udobnost. Odlučan Bik čini izvrsnog demonstranta, ali kad se vrati kući, nakon borbe sa sistemom, treba mu neko vreme da se odmori. Bik će se držati navika ako one uključuju ukusne grickalice i prijatno ćebe.

Blizanci
Blizanci imaju zauzet um. Blizancima vlada i glasnik planeta Merkur, koji vlada nad komunikacijom. Iako ovo Blizance čini vrlo društveno popularnim, takođe može da im oteža pronalaženje tišine i smirenosti. Blizanci mogu imati koristi od meditacije, ali bilo bi pametno da menjaju svoje meditacije. Blizanci znaju da je raznolikost začin života.

Rak
Iako Rak ima reputaciju pustinjaka, ovaj znak takođe voli da se zabavlja i bude raspoložen. Rakovi mogu doživeti izbegavanja zbog čega su im potrebne utešne rutine kako bi se osećali raspoloženo. Organizacija je vrlo važna za Rakove. Bilo da se bave jogom ili rade od kuće, najefikasniji će biti ako uživaju u svojoj okolini. Kako Rakovima vlada Mesec, trebalo bi da pokušaju s aktivnostima kao što je pisanje ili meditiranje noću.

Lav
Lav je izvrstan vođa, iako se ponekad bori s lenjošću. Često mu je potrebna motivacija. Lav bi trebalo da se oseća slobodnim da bude svoj i da deli svoje rituale na društvenim mrežama. Komentari će vas podstaći da nastavite da ponavljate svoje korisne navike.

Devica
Devica je poznata po svojim organizacionim sposobnostima. Ako radite od kuće, imaćete koristi od upotrebe kalendara i planera kako biste ostali u toku. Devica je takođe predstavljena pustinjačkom karticom u tarotu, tako da bi s vremena na vreme trebalo da bude sama kako bi napunila bateriju. Samo nemojte zaboraviti na prijatelje, tu i tamo, da ne budete u potpunosti izolovani.

Vaga
Ovom znaku je definitivno potrebna ravnoteža da bi se osećala celovitom. Na primer, ako se Vaga oseća zatvorenom, dobra navika bila bi neka aktivnost, kao što je trčanje ili plivanje. Redovne navike i postavljeni raspored pomoći će Vagi da ostane zauzeta tako da ne radi neke stvari iz dosade zbog kojih bi kasnije mogla da zažali.

Škorpija
Škorpije su prilično emocionalne. Osobe koje su rođene pod ovim znakom imaće koristi od vežbi disanja, vežbanja i meditacije kako bi se rešili anksioznosti u stresnim situacijama. Ako imate problema s motivacijom, potražite dopamin i priuštite sebi neku poslasticu (poput čokolade) nakon što dovršite svoj novi ritual.

Strelac
Strelac voli da uči i jedan je od najaktivnijih znakova, tako da dobro podnosi navike koje uključuju učenje novih veština. Strelac takođe voli da putuje, pa tako koristi može da ima i od obične šetnje ili vožnje biciklom. Njima je isto tako potrebno društvo, pa će im saradnja s drugima pomoći da zadrže navike.

Jarac
Jarac je vrlo naporan radnik i voli da stvara i održava nove navike. Ne plaši se predanosti i obično se zadržava na njoj na duže vreme, pa bez obzira na to da li pokreće novi posao ili uči novi jezik, Jarčevi se odlično snalaze s navikama koje zahtevaju stalnu odgovornost.

Vodolija
Vodolija je humanitarac i neće samo sedeti kod kuće dok je svetu potrebna sva pomoć koju može da dobije. Ovaj znak će imati najviše uspeha s navikama koje pomažu zajednici. Uključite se u lokalnu politiku ili proteste i ispoštujte svoju predanost.

Ribe
Ribe su jedan od najkreativnijih znakova zodijaka i imaće koristi od odabira novog, kreativnog hobija. Kao intuitivni vodeni znak, izvrsna je u crtanju, poeziji ili plesu. Kretanje, bilo da se radi o koreografisanju plesnih pokreta ili bicikliranju, korisno je za motivisanje Riba.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here