Kako li bi zvučala pesma Robija Vilijamsa na trubi?

0

Neostvarena želja mu je da odsvira Vilijamsovu pesmu u svom fazonu: Petrović
 

Poznati trubač Dejan Petrović i njegov Big Band, održaće koncertnu promociju novog CD-a "Truba Libre" u četvrtak, 13. novembra u Sava centru u Beogradu. Pored deset novih autorskih numera, bend će izvesti i druge svoje hitove, poput "Vrtloga", ali i neke od najvećih rokenrol pesama, u njihovom prepoznatljivom, trubačkom maniru.


Šta je najteži deo u pripremi za koncert?

"Najteže je što ne mogu da se fokusiram samo na muziku i da najviše vremena posvetim radu sa bendom. Uvek tu ima brdo propratnih stvari o kojima treba razmišljati, što prilično iscrpi čoveka i to mi stvarno teško pada, sav taj organizacioni deo", rekao je Dejan za mondo.rs.

 

 

 

Kako bira pesme kojima će otvoriti i zatvoriti koncert, Dejan je rekao da je to "kao kad slažete puzle".

– Krenete od nečega i posle određenog broja delova slagalice, sve logično dolazi na svoje mesto. Tako je i ovde: imao sam dobar deo koncerta u glavi, ali numera kojom otvaramo koncert je tek kasnije došla na svoje mesto. A, za bis je lako – tad se svira ono što publika najviše voli. Problem je jedino ako ima više takvih numera, pa se teško odlučiti. U suštini, za svakog će biti ponešto. Što se tiče gostiju iznenađenja, biće I njih, ali ne bih otkrivao, objašanjava Dejan.

 

Koju numeru još niste obradili, a izuzetno Vam je draga?

"Takvih je mnogo… Jedna od pesama koja mi je draga, a za koju sam uvek mislio da bi lepo zvučala na trubi je “The road to Mandalay”, Robija Vilijamsa".


To je ova pesma:

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here