Čitati knjige predstavlja možda i najbolji način za svakoga da se uspešno razvija kao ličnost. Svet književnosti sa velikim dijapazonom žanrova nudi vam mogućnsot da se upustite u nešto novo i neponovljivo, nešto ponekad pomalo nedokučivo ali u svakom slučaju neverovatno i izuzetno.

Bilo da se radi o avanturama i epskim fantastikama koje vas uvode u neki potpuno novi svet dimenzijama daleko i koje se čitaju bukvalno u jednom dahu, srceparajuće tragedije, horori koji lede krv u žilama ili laganija štiva za popodnevni odmor od turobnog dana ili stresa na poslu, knjiga je čovekov najbolji prijatelj. To se potvrđuje još od prvih štampanih izdanja na Gutenbergovoj presi, odnosno štampariji. Međutim, doći do prave knjige za vas nije uvek lako. Zato je prodaja knjiga postala veoma važan posao u današnje vreme sveopšte dostupnosti i prisutnosti.

Knjige kroz ljudsku civilizaciju

Iako su se knjige kako ih danas vidimo i zamišljamo pojavile tek izumom štamparije, jedno stanovište mislilaca jeste da one prate ljude i ljudsku civilizaciju još od njenih samih nastanaka i početaka. Naime, knjige predstavljaju realizaciju odnosno konkretizaciju misli i, pre svega, pripovedanja. Može se reći da pripovedanje postoji još od pojave govora kod ljudi. Prvi stanovnici naše planete su kao i mi proživljavali različita iskustva i imali potrebu da ta iskustva odnosno dogodovštine prenesu kako ostalima u ranim plemenskim zajednicama, tako i da se ta njihova priča prenosi sa kolena na koleno. Nakon izuma štamparije, te priče i usmene pripovetke su samo mogle biti zapisane kako bi se lakše održale od zaborava. Smatra se da je upravo to pripovedanje pretočeno u intrigantne i zanimljive knjige u biti svakog čoveka i da ono predstavlja sastavni deo njegove ličnosti i duha.

Dok su se prve knjige ručno pisale i prepisivale, danas smo dobili nezamislivu transformaciju pisane reči u digitalni oblik. Sa digitalnom revolucijom koja je pokrenuta u poslednjih oko dvadesetak godina, došlo je do nezamislive ekspanzije elektronskih uređaja svih vrsta i namena. Zato ne treba da čudi da digitalizacija nije uspela da promaši i zaobiđe književnu industriju. Pre nekih desetak godina pojavio se prvi e-čitač koji je označio početak nove ere u pogledu knjiga.

Digitalne knjige su se pojavile na sceni i od tada iz godine u godinu postaju sve popularnije i prodavanije. Prema analizama i predviđanjima nekih marketinških stručnjaka i eksperata prodaje iz Amerike, ukupan broj prodatih digitalnih knjiga i ukupna zarada od njihove prodaje bi trebalo da po prvi put u istoriji premaše tradicionalne štampane knjige već sredinom sledeće decenije.

Sigurna prodaja knjiga na jednom mestu

Kako su same knjige doživele transformaciju, isti je slučaj i sa njihovom prodajom. Knjižare odnosno prodaja knjiga se sve više seli na online što nudi logične mnogostruke prednosti. Naime, danas je moguće da iz topline vašeg doma i udobnosti vaše fotelje ili kreveta ne samo uz maksimalnu lakoću pregledate celu ponudu određenog izdavača ili više izdavača, da naručite knjigu i platite je u samo nekoliko klikova! A ona će vam na kraju biti isporučena u maksimalno kratkom roku na vaš kućni prag. Zar postoji nešto lakše? Ovo predstavlja sasvim logičan sled događaja i razvoja ljudske civilizacije gde se polako ali sigurno gotovo svi aspekti života prebaciju na digitalnu platformu. Zato nema razloga da se opirete, već što pre maksimalno iskoristite sve prednosti i blagodeti online kupovine.

Portal Knjige na dlanu je pouzdan, siguran i uvek tu za vas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here