Pexels
Ilustracija

Ne postoji jedinstvena formula ili rutina koja odgovara svima. Ovo je posebno tačno kada se brinete o različitim tipovima kose.

Frizeri su kosu podelili na tri tipa. Tip jedan je ravna kosa, tip dva je talasasta, tip tri je kovrdžava. Svaka vrsta zahteva posebnu negu, pa bi na osnovu toga trebalo da prilagodimo naše dnevne rutine.

Kovrdžava kosa zahteva drugačiju negu od ravne, na šta bi trebalo da posebno obratimo pažnju?

Pronađite rutinu kovrdžave kose koja vam odgovara

Proizvodi i tehnike koje koristite zavisiće u velikoj meri od vrste lokna kojima se bavite. Zategnutije spirale su obično više suve, gušće i sklonije lomljenju od mekih talasa, što znači da će vam biti potrebno više hidratantne kreme i gelovi da negujete svoje lokne. Nasuprot tome, dame sa talasastom kosom treba da se klone teških proizvoda koji mogu da otežaju kosu, čineći je mlitavom, beživotnom i masnom.

Pranje kovrdžave kose

Kovrdžava kosa je prirodno suva i sklona kovrdžanju. Prirodna ulja iz vašeg vlasišta koja održavaju ravnu kosu sjajnom i hidriranom ne mogu da putuju niz uvojke i krivine kovrdžave kose. Ređe pranje šamponom može pomoći da vaše lokne zadrže više vlage, ostajući mekše, glađe i zdravije.

Nežno raspetljajte kosu

Frizeri savetuju da se kovrdže i četke ne mešaju. Raspetljajte pramenove češljem sa širokim zupcima. Krećite se od krajeva do korena, nežno prolazeći kroz kosu.

Započnite stilizovanje kada je kosa mokra

Mnogi gelovi za stilizovanje, sprejevi, pene i drugi proizvodi za devojke sa kovrdžavom kosom su dizajnirani da deluju na mokru kosu. Formulisani su tako da prodiru duboko u vlakna kose, zaglađuju i definišu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here