Kako opstati kao pravoslavac

0

Vesti
Omladina u kampu
 

Ove godine u kampu se okupilo 110 učenika – srednjoškolaca i studenta sa koledža, što je po posećenosti rekord otkako srednjozapadnoameričko-novogračanička eparhija organizuje ovakva okupljanja.

Zimski kamp je organizovao eparhijski Odsek za omladinu, a tema ovogodišnjeg okupljanja bila je kako pravoslavni hrišćani mogu da prežive u nepravoslavnom svetu, odnosno "kako biti u svetu, a ne biti svet". Učesnici su pohađali brojna predavanja, diskutovali o ovoj i drugim temama koja se tiču njihovog svakodnevnog života kao što su "Prijateljstvo i ljubavne veze", Prevazići smrt" ili "Preživeti koledž kao pravoslavni hrišćanin".

Oni su takođe svakodnevno pohađali službe u manastiru i kako priliči vremenu Božićnog posta jeli posna jela koje su spremile neumorne članice Kola srpskih sestara.

Omladini je takođe bila ponuđena sala za razne igre u kojoj su mogli da se upoznaju i druže, a zajedno su dali novac i sakupili donaciju od hiljadu dolara koja će na Božić biti predata nekoj od pravoslavnih porodica kojoj ovakva pomoć treba.

U manastiru kažu da je kamp bio divno iskustvo za decu. O tome svedoči podatak da su mnoga deca rekla na rastanku da bi volela da u budućnosti na neki način pomažu Srpsku pravoslavnu crkvu ili rade za nju. Zbog svega toga u manastoru Nova Gračanica čekaju ih sa nestrpljenjem i iduće godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here