Kako potpetice utiču na ponašanje muškaraca?

0

Kratko i jasno – štikle su im seksi! I nateraće ih da vam priđu
 

U seriji francuskih studija nedavno objavljenih u žurnalu "Archives of Sexual Behavior", istraživači su ispitali način na koji vrsta obuće utiče na spremnost ljudi da pomognu strancima.

 

U prve dve studije, žene su nosile ravnu obuću, štiklu od 5, štiklu od 9 centimetara, i imale su zadatak imale da na ulici zatraže pomoć od 270 muškaraca i 180 žena. Žene koje su nosile visoke štikle u ovom eksperimentu imale su više sreće kod muškaraca, dok su žene bile spremnije da pomognu bez obzira na visinu štikli.

 

U drugoj studiji su žene sa ravnom, niskom i visokom potpeticom imale zadatak da ispuste rukavicu u blizini prolaznika ili prolaznice. Istraživači su nakon 360 primera primetili opet kako su muškarci spremniji da priskoče u pomoć ženama u visokim štiklama, dok visina potpetice nije imala nikakav uticaj na prolaznice.

 

Još jedna studija je pokazala mušku zainteresovanost za visoke potpetice: istraživači su eksperiment sa ulice prebacili u tri različita kafića i merili su koliko je vremena bilo potrebno da 36 muškaraca priđu ovim ženama koje su sedele same. Ko bi pomislio (ironični smo) – muškarci su pre prilazili ženama u obuću visokih potpetica.

 

Nije potrebno biti genije da bi se videlo o čemu se ovde radi – visoke poteptice su seksi, pa se nesvesno povezuju sa atraktivnim ženama.

 

Autori studije su zaključili da "visina ženske štikle ima izuzetno moćan efekat na ponašanje muškaraca".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here