Kako prva dama pomaže poplavljenima?

0

 

Predsednica Fondacije Dragica Nikolić izjavila je prilikom obilaska sela u okolini Bajine Bašte u kojima se zidaju tri nove kuće i postavljaju četiri montazna objekta, da svi objekti koje se grade sredstvima Fonadcije treba da budu useljeni u narednih mesec dana.

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je da se svi objekti završavaju u predviđenom roku i da će se Fondacija Dragice Nikolić vratiti onome zbog čega je i osnovana "a to je uređenje i izgradnja porodilišta i bolnica za decu".

 

"Nadamo se da više neće biti potrebno da pomažemo u situacijama poput majskih poplava ali ako se to i dogodi, ima puno ljudi koji veruju Fondaciji Dragice Nikolić i koji će pružiti podršku kada to bude potrebno", kazao je predsednik.

 

Prema rečima Dragice Nikolić, u toku su radovi na uređenju porodilišta u Novom Pazaru, Paraćinu, Leskovcu i Nišu.

 

"Pokušavamo da uradimo nešto gde god možemo širom Srbije na uređenju i izgradnji porodilišta", rekla je Dragica Nikolić.

 

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović rekao je da lokalna samouprava pokušava da pomogne porodicama koje su oštećene u poplavama tako što će urediti pristupnu infrastrukturu i obezbediti opremu za kuće.

 

U Ubu su izgrađene tri montažne kuće a dve su adaptirane, u Varvarinu je sagrađena jedna montažna dok su dve kuće adaptirane. Fondacija je finansirala i adaptaciju dve kuće u Paraćinu, Koceljevi i selu Miokus dok je u Kraljevu obezbeđen materijal za adaptaciju 180 kuća.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here