EPA/Pavel Golovkin
Vladimir Putin

Moskva smatra da su protesti u Vašingtonu unutrašnja stvar Sjedinjenih Američkih Država, ali primećuje raskol u američkom društvu izazvan zastarelim izbornim sistemom, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

– To je unutrašnja stvar Sjedinjenih Američkih Država. Istovremeno skrećemo pažnju na to da je izborni sistem u Sjedinjenim Američkim Državama arhaičan, ne zadovoljava savremene demokratske standarde, stvarajući mogućnosti za brojne prekršaje, a američki mediji postali su instrument političke borbe – objasnila je Zaharova.

Prema njenim rečima, ovo je u velikoj meri razlog za raskol u društvu, koji se sada primećuje u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Želimo prijateljskom američkom narodu da dostojanstveno preživi ovaj dramatični trenutak u sopstvenoj istoriji – rekla je portparolka.

U sredu su pristalice aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa, koje su se okupile u Vašingtonu u znak podrške, upale u zgradu Kongresa, prekinuvši zasedanje na kojem je trebalo da se odobre rezultati poslednjih izbora. Policija je koristila suzavac i šok bombe. Načelnik vašingtonske policije saopštio je da su tokom protesta u gradu ubijene četiri osobe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here