Pexels

Kada je posle lokdauna britanska hit serija „Koronejšon strit“ nastavila sa snimanjem, bilo je pitanje kako će glumci izvoditi scene ljubljenja uz poštovanje kovid mera. Odgovor – dubleri za poljupce.

Glumci Alan Halsal i Ruksandra Porojniku snimljeni su kako pričaju pre nego što su se poljubili, ali se, zahvaljujući magiji kamere i režiji, nisu približili na manje od dva metra.

Umesto toga, dubler Aleks Malvejni i njegova supruga Hana uskočili su da umesto njih snime romantični trenutak.

– Agent mi je rekao da Koronejšon strit traži dublere za takve scene. Pošto sam ja inače redovan dubler u seriji, a i dosta članova moje familije je radilo nešto u seriji, sve je ispalo savršeno – kaže Malvejni.

Iako njegova supruga nikada nije bila dubler, moj agent je znao da ima sličnu boju kose kao Alina, pa sam je pitao da li bi želela da pokuša.

– Isprva je bila nervozna, ali je istovremeno i veliki obožavalac serije. Već sam mnogo vremena proveo na snimanjima, pa sam mogao da je uputim u to šta da očekuje. Ostala je bez teksta kada je došla i videla glumce – kaže iskusni dubler.

Kao i većina drugih serija, Koronejšon strit (Coronation Street) je prestala sa snimanjem tokom prošlogodišnjeg martovskog zatvaranja i nastavila nekoliko meseci kasnije uz poštovanje svih mera.

Na taj način snimati je pravi izazov. Primera radi, glumica Ruksandra Porojniku navodi da je scenu koja prethodi poljupcu bilo veoma zahtevno snimiti, ali da joj je prijalo.

Uprkos tome što deluje da likovi sede jedno pored drugog, glumci su odvojeno snimani kako vode razgovor jedno sa drugim. Snimak je zatim u postprodukciji izmontiran tako da stvori iluziju da zaista sede jedno pored drugog.

Odeljenje za dizajn zalepilo je par naočara za sunce na „pecaljku“ i držalo ih na mestu gde je trebalo da sedi njihov partner u sceni, kako bi izgledalo kao da tačno gledaju u oči.

– Bilo je teško preneti emocije kada ne možete da pogledate nekoga u oči, ali srećom ljudi u produkciji su osmislili sjajan način da to prevarimo – istakla je glumica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here