Pixabay

Dobar feng šui dizajn u vašoj bašti automatski pomaže u privlačenju pozitivne i visokokvalitetne feng šui energije u ostatak vašeg doma.

I najbolja stvar u celoj ovoj priči glasi: kada je reč o dobrom feng shui opremanju bašte, njena veličina nije glavni kriterijum. Naravno, divan je osećaj kada je dom okružen velikom, bujnom i rascvetalom baštom, ali ukoliko imate samo mali prostor za rad – ne očajavajte, sve i dalje može funkcionisati perfektno.

A za tako nešto vam je potrebno da dobro poznajete energetsku mapu svog doma, pa bi naš savet bio da se pre upuštanja u bilo kakav poduhvat opremanja bašte konsultujete sa nekim dobrim stručnjakom. Feng shui majstor bi prvenstveno trebalo da vas nauči da dobro shvatite kombinaciju pet osnovnih elemenata koje u svom radu koristi ova drevna tehnika opremanja prostora. Upravo na taj način biste i u ovaj deo svog domaćinstva uneli povoljnu energiju koja nam je svima preko potrebna.

Primera radi, severoistočno područje vaše bašte usko je povezano sa energijom ličnog rasta i samokultivacije, pa bi idealan feng shui element u tom delu bila zemlja. Logično, sledeći korak u ovom slučaju bi bilo opremanje tog dela nekom efektnom formacijom stene ili kamena koji savršeno odgovaraju datom elementu.

S druge strane, ukoliko želite da unesete malo vode u svoju baštu, izvrsna područja za energiju vodenog elementa jesu jugoistok, kao sinonim za novac i izobilje, zatim istok koji je u direktnoj vezi sa zdravljem i porodicom, ali i sever koji označava karijeru i životni put osobe u celini. Primera radi, spoljna fontana sa plutajućim zlatnim zvonima odlična je za novac i energiju sticanja pa je dobro držati je u jugoistočnom delu, dok bi metalna skulptura kornjače koja se dovodi u vezu sa zaštitom bila savršena za sever vaše bašte.

Pri dizajniranju svoje feng shui bašte važno je da ispratite oblike koji se najčešće srežu u prirodi – dakle, obezbedite svom prostoru nežno krivudave stazice kako bi energija nesmetano proticala. Izbegavajte ravne, stroge linije jer su one retko prisutne oko nas, i služe samo da blokiraju kretanje dobre, “či” energije.

Na kraju, ne smemo zaboraviti ni rad sa feng shui bojama, koje su često najbrži način da se dodje do uspostavljanja željene ravnoteže u okviru jednog ovakvog prostora. S tim u vezi, energije vatre na jugu se savršeno slaže sa crvenim ili ljubičastim cvetovima, dok bi zemljana energija na jugozapadu bila idealna za cveće žute boje.

Bilo kako bilo, uvek se postarajte da u opremanje svoje bašte uđete čistog srca i još čistijih misli, jer zapamtite – energija je sve! Što više radosti i topline unesete u svoju baštu to će vam se više radosne i lekovite energije vratiti nazad na korišćenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here