pixabay.com
Foto: Ilustracija

Požar u severnoj Kaliforniji, koji je uništio stotine kuća, napredovao je prema jezeru Taho dok su hiljade vatrogasaca pokušavale da lokalizuju plamen, a gusta žuta izmaglica “zarobila” turiste oko tog jezera.

Naređena je evakuacija za oko 1.000 ljudi.

U južnoj Kaliforniji, najmanje desetak domova i pomoćnih zgrada je oštećeno ili uništeno nakon što je u sredu popodne izbio požar koji je brzo projurio kroz šumu u planinama severoistočno od Los Anđelesa, prenosi agencija AP.

Vatrogasci su iz vazduha gasili požar kako bi sprečili da vatra dođe do zajednica u okrugu San Bernardino, a do ponoći je požar uglavnom bio obuzdan.

Na severu je izbio novi požar u podnožju planinskog venca Sijera Nevade, zbog čega je deo stanovnika bio primoran na evakuaciju.

U međuvremenu, proširio se požar na udaljenosti od 32 kilometra jugozapadno od jezera Taho, probijajući se kroz šume i “kucajući na vrata” tog basena koji se proteže duž državne granice Kalifornije i Nevade.

Pepeo je padao, a turisti su odlazili u kafiće, prodavnice i kazina na Bulevaru jezera Taho radi predaha od zagađenog vazduha.

Iako nije bila naređena evakuacija za jezero Taho, bilo je nemoguće zanemariti gomilu izmaglice koja je bila tako gusta da je zatvorila škole na dva dana u gradu Rino, u Nevadi, udaljenom oko 100 kilometara od požara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here