euroleague.com
Nikola Kalinić

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Fenerbahčea sa 66:63 u 27. kolu Evrolige. Ključni koš postigao je Nikola Kalinić, a Stratos Perperoglu promašio je šut za produžetak.

Zvezda se odlično držala, u ranoj fazi meča Fener je imao +8, ali su se crveno-beli vratili najviše zahvaljujući Panteru i Gistu, da bi početkom drugog poluvremena i prvi put poveli.

Braun se tada razigrao, pronalazio je put do koša suparnika, imala je Zvezda i +4, ali nije uspela dodatno da se odlepi uprkos nekim šansama – posebno je slab bio šut za tri poena, ukupno 5-21.

Posle 30 minuta bilo je nerešeno, a Zvezda je poslednji put vodila 61:60, na pet minuta do kraja. Zaigrao je Fener bolje u odbrani, u poslednja tri minuta gosti su uglavnom gubili lopte, zapravo je jedini šut bio pokušaj Gista iz očaja koji nije pogodio ni tablu.

Ni Fener nije bio mnogo efikasniji, a Kalinić je pogodio ključni šut na 40 sekundi do kraja. Na kraju je Zvezda imala priliku za produžetak, ali Perperogluov šut nije bio precizan i Fener je odneo trijumf.

Lorenzo Braun upisao je 14 poena (7-11 iz igre), 5 skokova i 3 asistencije, a Kevin Panter takođe je bio raspoložen sa 14 poena (5-9 iz igre), mada se u finišu kada se lomilo neobjašnjivo našao na klupi, a ušao je Beron koji nije imao svoje veče (3 poena, 0-5 iz igre).

Džejms Gist je imao 9 poena i 5 skokova, a meč je obeležila i povreda Marka Jagodića Kuridže, koji je početkom drugog poluvremena iskrenuo skočni zglob. Kalin Lukas ni u trećem meču nije pokazao da će biti pojačanje za Zvezdu, nije šutnuo na koš za devet minuta niti je blistao u odbrani, ali jeste imao dve asistencije.

Jedini dvocifren kod Fenera bio je Nikola Kalinić sa 10 poena (4-5 iz igre), dok su Nando de Kolo i Derik Vilijams upisali po 9 poena.

Fener je trenutno sedmi sa skorom 13-14, a Zvezda je 15. sa 10 pobeda i 17 poraza.

Već u petak crveno-beli dočekuje Makabi, dok tim Željka Obradovića gostuje Himkiju u Podmoskovlju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here